HURRICANE

Det ska komma en hurricane hit imorgon till på tisdag så det är lite kaos här just nu. Först var vi inte tillåtna att lämna campus så vi drog till pathmark och köpte massa godis och snacks och så vidare, visar bild på det sen, haha. Men nu måste tydligen hela laget lämna campus så jag åker hem till Jackie tillsammans med hon och Morgan, och Alexa (Jackies syster). Skolan är cancelled imorgon och på tisdag, vilket är bra för mitt huvud, plus att jag dessutom skulle haft en mid-term på tisdag så hur skönt som helst!
 
Tycker mest att det är roligt och spännande jag eftersom detta aldrig händer i Sverige. Men tänkte bara informera er därhemma så ni vet ifall vi blir utan ström och mobilen dör och så vidare. Ska packa resten nu och sen hem till Jackie, blir ju sleep over där ikväll, I'm so excited 😀

HALLOWEEN

När resten av laget drar ut på Halloweenparty så är man själv kvar på campus. Åå jag ville verkligen följa med, men det skulle nog inte göra min hjärnskakning bättre direkt. Suger att man missar sånt kul. Kan egentligen inte göra någonting nu när jag har hjärnskakning förutom att äta, sova och dricka vatten typ. Får inte göra läxor, kolla tv, använda dator, ipad eller telefon, får inte träna, eller koncentrera mig. Men som ni märker så använder jag ju datorn, måste ju kunna uppdatera er vad som händer även fast det inte händer så mycket roligt just nu. Om det inte är bättre på måndag så blir det att åka till doktorn, fast hoppas såklart att det är bättre till dess, helst tills imorgon.
 
Vi vann våran sista regular sesaon match idag med 2-0 så nu spelar vi en av NCAA-tournament matcherna hemma och så spelar vi en match mindre en resten tror jag. Vårat record för säsongnen är 15-1-2 (15 vinster, 1 förlust och 2 oavgjorda), vilket är grymt bra! Älskar mitt lag, dom är bäst!!
 
Här är några olika utklädnader för kvällen. Vill bara säga att hon på första bilden heter Morgan, och hon är Captain Morgan, lite roligt!
 

LÖRDAG

Ger snart upp det här, huvudvärken vill inte försvinna.. Ser bara hur chansen blir mindre och mindre att jag man spela på onsdag då det är semifinal i ECC. Trodde att jag skulle vara bra fram till dess, men nej nej. Vill spela fotboll NU!!!
 
Taggar för ännu en match på bänken idag, två timmar till matchstart så ska snart åka iväg till planen.
 
Förlåt för deppinlägg men det är så jag känner nu.. Hoppas allt är bra med er därhemma!

GODNATT

 
Kom precis tillbaka till hotellet efter middag. Spagetti och köttbullar åt jag, helt okej, men ingenting emot Sveriges köttbullar. Nu är det dags att sova snart. Vill verkligen att min huvudvärk ska försvinna för blir galen på det här... Det gör mig så jävla rastlös, vill spela fotboll!!
 

PHILADELPHIA

Hejsan, idag åker vi till Philadelphia. Match imorgon så blir en natt på hotell, ska bli skönt. Kanske lite sömn i hotellsäng kan få min huvudvärk att försvinna.. Ikväll ska vi gå runt lite där på stan tror jag och sen blir det middag. Hoppas på en bra helg och vinst imorgon! Tar med iPaden så kan ju kanske blogga lite från den. Ha det bra där hemma! ♥

HALLOWEEN

Okej, vi är inbjudna till killarnas hus på lördag för halloween fest och utklädnad är obligatorisk. Som vanligt har jag ingen idé vad jag ska vara, någon som har några bra förslag????
Vill helst vara något som är enkel men ändå lite roligt.
 
Några utklädnader sen förut. Inte för jag tror jag vill köra en zombie utklädnad igen, haha, eller vad vi nu var..

VILL DU GÅ PÅ COLLEGE??

 
 
Fick ett mail från Bluechip idag, dom som hjälpte mig att hitta skolan, och dom undrade om jag hade några kompisar som vill gå på college. Dom ska ha en showcase 16 november i Göteborg där man får visa upp sig för några coacher från USA och sen blir man filmad också.  Jag var på showcasen förra året och det var min film därifrån som gjorde min coach intresserad. Det kostar väl en del pengar men det är det nog värt om man vill åka. Jag och Mamma hade i alla fall en kul resa, haha, eller hur mamma? :)
 
Så här är länken ifall någon är intresserad:
http://www.bluechip.nu/showcase-info-anmalan/27
 

Love My Team

Mitt lag är så grymt bra, två startspelare borta och vi går in och spelar super bra mot ett jätte bra motstånd, så stolt!! Vinst med 1-0 och vi är nu klara för nationals. Men att sitta på sidan är nog det värsta jag vet. Att inte ha matchtröjan hängande på sitt skåp, att inte få ta på sig fotbollsskorna, värma upp och gå ut på planen för line-up var bara några av sakerna som kändes sjukt jobbigt idag. Blev nog extra jobbigt också eftersom jag vet att jag inte kommer få spela på lördag heller. Jag får sån sjukt abstinens av att inte få spela eller att inte få träna över huvudtaget. Det är nog något av det jobbigaste jag vet.. Är man fotbollsnörd så är man :)
 
En artikel om vårar lag i skoltidningen, och jag fick vara med på bilden..

TISDAG

Jag har fortfarande huvudvärk, men det störande är väl att det inte är mycket huvudvärk men det är liksom där hela tiden ändå.. Om jag inte mår bättre imorgon kan jag inte spela på lördag, för behöver 3 dagars träning innan jag får spela igen. Känns inte som att det kommer kännas bättre imorgon men man kan ju alltid hoppas.
 
Att sitta vid sidan på träningarna är så sjukt tråkigt. Men egentligen borde jag väl inte klaga eftersom tre i laget har skadat knät nu och lär sitta vid sidan ett bra tag längre än mig. Men det är bara såå himla tråkigt. Kommer ihåg när jag hade körtelfeber och inte kunde spela på minst 2 månader, det sög verkligen, men då var vi åtminstone inte i säsong så det är lite skillnad.
 
Håller tummarna för att mitt huvud ska kännas bra imorgon!
 

Offensive Player of the Week

Något att glädjas över i alla fall när man sitter bredvid träningarna med hjärnskakning.. Åå hatar att titta på, vill spela! Men förhoppningsvis så hinner min kropp återhämta sig lite nu och komma tillbaks mycket piggare och i bättre form än jag var i innan. Nästa helg börjar det ju på riktigt och det är då vi ska vinna ECC championship!!
 
CENTRAL ISLIP, N.Y. (October 22, 2012) -The LIU Post women's soccer team had two players receive weekly accolades from the East Coast Conference, it was announced earlier this evening, as Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden) was tabbed as the Co-Offensive Player of the Week and Susanne Vistnes (Randaberg, Norway) was selected as the Rookie of the Week.

Westerling scored two goals and added an assist as the Pioneers went 1-0-1 on the week. In a 4-0 victory over Molloy, Westlering scored a goal and had the assist, while her goal against Queens was the equalizer in a 1-1 draw against the Knights.

Vistnes scored two goals and added an assist. Both goals came against Molloy in a 4-0 Pioneer victory. She also ssisted on the game-tying goal in a 1-1 double overtime draw with Queens.
 

CONCUSSION

Så ingen träning alls nu på några dagar och helst inte något skolarbete heller (vilket jag dock inte klagar på). Melissa tror att jag kan ha fått en liten hjärnskakning så får inte spela nu på onsdag, vilket suger, men vill inte heller riskera någonting när det handlar om mitt huvud liksom. Förhoppningsvis blir det bättre snart. Tänkte bara uppdatera er ifall ni undrar :)

SOLSIDAN

Upptäckte precis att jag kan se solsidan härifrån. Brukar inte funka att se svenska progran från USA så blev ganska överraskad när jag såg att det gick. Så nu har jag två program jag kan följa från Sverige, solsidan och ensam mamma söker. Hade velat kunna se robinson, fångarna på fortet och beck också men det funkar inte. Fast det kanske bara är bra, för hade nog inte haft tid med det precis.

MASSAGE

Det är helt sjukt hur mycket massage jag har fått sen jag kom hit.. Får massage typ varje träning, i alla fall de träningar jag har tid att hinna till treatment innan. Och just nu får jag massage typ överallt, hamstring, lår och vad, så alla klagar på att Melissa håller på att massera mig så länge, haha. Men inte mitt fel att jag har ont överallt. Hoppas dock att det blir bättre snart. Min hamstring har jag inte så stora förhoppningar på för den har gjort ont sen preseason så den behöver nog ganska så lång vila, men hoppas mitt knä och vaden ska bli bättre snart.
 
I trainer room innan träning, värmer benen med heat pack

SÖNDAG

Sjukt trött idag även fast jag sovit ungefär tio timmar. En välbehövlig vilodag idag. Mina ben är helt slut, har sån grym träningsvärk och ont överallt, men är väl så det ska vara efter en full match plus dubbel övertid. Har fortfarande lite huvudvärk sen igår, men jag delar nog den känslan med resten av laget som var ut igår, haha. Får hoppas det känns bättre imorgon. Har tvättat idag och försökt plugga lite. Håller på att ladda ner lite musik också, behöver lite nya låtar till min iPod. Till exempel the script med hall of fame, gillar texten och låten är också helt okej:

You could be the hero
You could get the gold
Breaking all the records that thought never could be broke

Do it for your people
Do it for your pride
Never gonna know if you never even try

Do it for your country
Do it for you name
Cause there's gonna be a day

When your, standing in the hall of fame
And the world's gonna know your name
Cause you burn with the brightest flame
And the world's gonna know your name
And you'll be on the walls of the hall of fame

Be a champion, Be a champion, Be a champion, Be a champion

LÖRDAG

Kändes lite som en förlust idag även fast det blev oavgjort, 1-1. Inget lag lyckades göra mål på två övertidsperioder... Allra sista sekunderna av matchen sprang jag ihop med deras målvakt, vart en ganska rejäl smäll.  Har kanske fått en liten hjärnskakning bara, men ingen allvarlig sådan hoppas jag. Har lite huvudvärk men annars är det bra. Du behöver din oroa dig onödigt mycket Mamma. Nu är vår conference slutspelad och vi har två matcher kvar av den vanliga säsongen och dom skulle vi verkligen behöva vinna för att komma in i NCAA tournament (nationals). Vi är redan inne i ECC tournament (vår conference). Vinner man ECC tournament går man in i NCAA tournament, fast man kan gå till NCAA utan att vinna om han har ett väldigt bra resulatat över säsongen, så därför behöver vi verkligen vinna de två sista matcherna nu för att säkra en plats.
 
Idag var det homecoming och senior day också. Alla seniors i laget, fyra stycken, fick presenter och vår tränare höll ett litet tal till dem. Sen hade föräldrarna också fixat massa presenter och mat och så vidare. Så litet tråkigt att vi inte kunde vinna idag.. Så här såg omklädningsrummet ut idag före matchen, massa pynt och ballonger.
 

PODCAST

Har upptäckt podcasts nu på min iPad, lyssnade precis klart på John Guidettis från i somras. Fan va bra den var, skön attityd och härligt tänk han har, och helt sjukt att han bara är 20 år.. Det var en perfekt uppladdning inför matchen imorgon!
 
Någon som har tips på andra bra podcasts?? 

CLASS CANCELED

Hann typ bara ga in i klassrummet och vanda idag innan vi fick reda pa att lektionen var installd. Skont men anda inte.. Hade jag vetat det innan hade jag ju kunnat sova en timme extra, vilket jag verkligen skulle velat den har morgonen. Men drog mig till biblioteket och datorerna istallet, laser lite bloggar, checkar facebook och sa vidare. Helt okej anda!

GRATTIS MAMMA!

Idag fyller världens bästa mamma år! Önskar jag kunde vara hemma och gratta dig och ge dig en kram, och kanske äta lite tårta. Hoppas du får en jätte bra dag ändå även om du inte kommer träffa mig (och kanske inte Amanda och Jonna heller..). Vill bara säga att du är världens bästa mamma och att jag älskar dig mest av allt. Grattis på födelsedagen! <3
 
En bild från när vi var i Stockholm i somras, passade ju i alla på att fira henne då med en lite tidig födelsedagspresent.
 
 

Regular season champions

Med våran vinst idag så vann vi våran conference. Vilket egentligen inte betyder så mycket mer än att vi kom in i ECC tournament tror jag, har inte så mycket koll på hur allt fungerar. Asskönt att få göra mål igen också, var ett tag sen. Lovar att det var spagetti och köttbullarna som gjorde det, haha.
 
Blivit mycket fotboll här på bloggen nu, hoppas ni tycker det är okej!
 
ROCKVILLE CENTRE, N.Y. (Oct. 17, 2012) – The No. 3 LIU Post women's soccer team scored all four of its goals in the first 27 minutes of play as the Pioneers coasted to a 4-0 victory over Molloy College on Wednesday evening in East Coast Conference action.

The Pioneers improve to 13-1-1 overall and remain perfect in conference play with a 7-0 record.   Molloy slips to 4-6-1 and 2-4-1 in conference play.

The visiting Pioneers wasted little time in getting on the board as Alexa Niciforo (East Islip, N.Y.) took a pass from Prudence Rydstrom (Islip, N.Y.) and slotted a shot inside the left post from just under 18-yards out at the 3:23 mark.

Two minutes later, Niciforo crossed a ball into the box and freshman Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden) headed into the top left corner for a 2-0 lead.

Westerling then had a hand in the third goal in the 19th minute as she passed the ball to freshman Susanne Vistnes (Randaberg, Norway), who blasted a long shot from 25-yards out into the top right corner for a 3-0 lead.

Vistnes rounded out the scoring with her second goal of the game when she took a long ball from the back line, controlled it and beat a defender and the Molloy keeper for a 4-0 lead.

The Pioneers controlled the game from start to finish with a 13-6 scoring edge and 5-2 advantage in corners.  Senior goalkeeper Nicole Fierro (East Hampton, N.Y.) made two saves in the shutout, while Nicole DellaPorta took the loss for the Lions with two saves.
 

3rd in the Nation

Jag älskar att de har massa ranking, player of the week och sånt här. Inte för att det egentligen betyder något men det är ju rätt kul ändå. Just nu är vi rankade nummer 3 i landet av division 2, bara klättrar uppåt och uppåt. Känns riktigt coolt, men i slutet av året hoppas jag att vi är nummer 1, vilket betyder att vi vunnit national championship och det skulle vara så sjukt grymt upplevelse. Men det är en bra bit kvar dit och även fast vi är rankade 3 så kan vad som helst hända..
 
Några inspiration quotes..
 
 
 
 

GAMEDAY

Idag är det match igen för ovanligehetens skull. Men inte många matcher kvar nu innan slutspelen börjar. Vinner vi våra två sista conference matcher (har fyra kvar totalt, men bara två conference matcher) så får vi ta hand om tournamentet, vilket betyder att vi spelar på hemmaplan då. För mig spelar det ingen roll vart vi spelar, men vill ju så klart vinna matcherna så vi börjar idag mot Molloy. Det jag gillar med laget är att det känns som att vi fortfarande kan bli bättre, för än har vi inte spelat jättebra en hel match.. Coach vill att vi ska få mer killer instinct, typ om vi leder med 2-0 så börjar vi tänka att det är lungt istället för att köra järnet och typ döda matchen tidigt så alla avbytare kan få spela.
 
 

6.30 AM

6.30 AM practice tomorrow. I'm not looking forward to it.. Kommer var trött och frusen och det kommer vara kallt och mörkt ute när vår träning börjar. Men vi får se det positivt, det händer inte så ofta, och vi har sedan hela eftermiddagen off. Och jag hoppas att när träningen väl drar igång imorgon så kommer man vara rätt pigg ändå. Tur att jag kom till en skola där vår coach inte heller är så morgonpigg utan endast har morgonträningar när vi absolut måste ha det.
 
I guess I have to sleep now.. Goodnight!
 

HALVA TIDEN

2 månader och 5 dagarna sedan jag landade i USA, 2 månader och 5 dagar kvar tills jag landar i Sverige igen. Halva tiden har alltså redan gått och vill bara säga att det går alldeles för fort. Förlåt, men vill faktiskt inte åka hem riktigt än. Förhoppningsvis kanske jag har lite mer hemlängtan i jul, och det tror jag nog eftersom julen är typ de bästa och mysigaste jag vet.
 

SÖNDAG

Skönt med söndagar. Enda dagen på veckan då man är ledig från allt. Har pluggat idag för ovanlighetens skull. Biologiprov imorgon, håller tummarna att det går bra. Fick 96% på förra provet, tror dock inte jag kommer få lika bra på detta men man kan ju alltid hoppas. Var också till gymmet en sväng, så nice att gymma igen. Körde mest mage och så lite ben och knästyrka. Ska försöka köra lite styrka och se om min hamstring och andra skador blir lite bättre.
 
Det var min söndag det, ifall ni var intresserade. Godnatt! :)
 

WIN

Ännu en vinst i vår conference. Vinst med 3-1. Bra första halvlek och 2 mål de första tio minutrarna. Andra halvlek var inte alls bra, blev lite väl nervöst där ett tag när de gjorde mål.. Jag gjorde typ min sämsta halvlek någonsin.. Vi stannade kvar efter matchen och kollade killarnas match. Alltid när det är conference match så har vi match på samma ställe, dom brukar vara efter oss. Dom fick tyvärr sin första förlust för säsongen idag, så det var inte så kul, men hoppas det bara gör dem bättre.
 
Nu ser jag framemot en kväll med plugg, eller inte.. Vill inte börja med min engelska uppsats för jag vet att det kommer ta så lång tid att komma igång. Men först blir det en varm dusch, är rätt frusen efter matchen. Dags att handla vantar, mössa, jacka och vinterskor känns det som.

FREDAG 12 OKTOBER

Hejsan, varit lite uppdatering nu den senaste tiden, men har verkligen inte orkat, hoppas ni klarat er ändå ;)
 
Idag har jag pluggat hela dagen, ändå har jag bara klarat av ett kapitel i biologiboken men inte så konstigt så mycket text det är och så många olika organeller jag ska lära mig. Förutom att plugga har jag tränat, ätit och så har jag fixat schema för våren med en advisor, fast har ju inte bestämt om jag ska hit då men ändå. Blir typ bara science klasser i så fall förutom engelska, kan nog blir rätt tufft, men kul hoppas jag.
 
Spelade match igår, vann med 2-1. Ingen höjdarmatch direkt, borde vunnit med mycket mer. Men som vanligt spelar vi dåligt mot dåligt motstånd. Imorgon har vi match "på andra sidan häcken". Nej men seriöst skolan vi möter ligger precis bredvid våran skolan, rätt sjukt att skolorna är så nära varandra. Man kan liksom gå härifrån dit och när amerikaner säger att man kan gå då är det nära, fast vi ska ändå ta minibussarna dit, haha, så klart..
 
Vill någon skypa med mig snart eller har ni glömt bort att jag är på andra sidan atlanten och vill prata med er ibland? Har inte precis så mycket tid över men allt går bara man vill, så skype dejt i helgen någon? Annika kanske? Jag har ju som sagt lite att berätta för dig!
 
Hoppas allt är bra med er där hemma, såg på facebook att det hade snöat, är det sant? Och är klagar jag på att det börjar bli kallt.. vill börja använda vantar och mössa snart, men nå sånna packade jag ju inte ner i resväskan.
 
Nej nu måste jag sova, hoppas allt är bra med er där hemma. Saknar er! I alla fall ibland, trvis ju rätt bra här faktiskt ändå :)
 

ONSDAG

En lektion avklarad, one more to go. Passat på att plugga lite emellan, mycket av pluggandet går ut på att bara renskriva alla anteckningar för efter lektionerna ser de förjävliga ut eftersom man skriver som en tok för att försöka få med allt läraren skriver. Sen bokat möte för att fixa klasser för våren, men det var ju bra att ja fick mitt möte 26 oktober och vi borde haft det före 15onde för alla idrottare har förtur. Men det betyder väl bara att jag får gissa mina klasser jag behöver när vi registrerar på måndag och sen prata med min advisor senare. Kan ju bli rätt bra det eftersom då kan jag bestämma själv eller så blir det katastrof, den som lever får se.

Fina anteckningar, ska väl tillägga att de här ändå såg rätt bra ut

 


LIU POST

Nu har vi blivit rankade som nummer 1 in the region och nummer 7 i landet, så grymt bra vi är. Men ranking betyder ju egentligen ingenting så vi lär fortsätta kämpa om vi vill vinna nationals, och det vill jag! Ska väl tillägga att killarna är ännu bättre, rankade nummer 1 i landet. LIU POST SOCCER säger jag bara!


SJUK

Idag vaknade jag upp med världens ondaste hals, bara älskar att vara sjuk, eller inte.. Kämpade mig igenom skolan fast jag höll på att frysa ihjäl hela dagen och sen direkt till träning. Fick lite medicin av Melissa, vår trainer, så nu känns det lite bättre faktiskt. Skönt det i alla fall. Ska försöka, eller måste, somna tidigt idag. Har blivit så dålig på det sen jag kom hit, har seriöst inte somnat före tolv på hur länge sen som helst.


MÅNDAG 8 OKTOBER

Sjukt att det redan är oktober, eller har varit ett tag men ändå, tiden går så sjukt fort..
 
Idag var vi lediga från skolan, väldigt skönt och välbehövligt. Passade på att gå till gymmet tillsammans med Danielle för första gången sen jag kom hit, hur nice som helst att få gymma igen. Ska försöka gå dit lite oftare om jag har tid mellan alla träningar och matcher vill säga. Körde mage, ben och tränade mina fotleder lite som ni ser på bilden. Självklart fanns det tv på gymmet också, flera stycken, typiskt amerikaner eller vadå. Ni ser dom på sista bilden..
 
Hade träning i eftermiddags och det känns verkligen som höst här nu, men det där går ju fram och tillbaka hela tiden. Men vissa hade vantar, underställ och tröjor. Själv körde man i shorts och t-shirts sån hårding som man är, eller så ska jag kanske erkänna att jag inte alls tänkte på att det var kallt ute. Tror alltid att man kan använda shorts och t-shirt men börjar inse att det kommer bli kallt här också. Just nu saknar jag fan preseason värmen.
 
Tog en powernap eller två i Jackies och Morgans rum efter träningen och efter det har jag försökt plugga lite. Nu känns det som att sängen väntar på mig.
 

SÖNDAG

Igår gick vi ut några i laget. Min andra utgång sen jag kom hit så håller en ganska bra nivå änvå. Åkte till en bar som heter Dizzies tror jag, lite osäker på stavning. Proppat med folk och det var tydligen något paint party så alla hade typ färg på sig, men jag slapp undan det mesta som tur va. Hade i alla fall en rolig kväll och det är ju det viktigaste även om man är lite sliten idag. Så det var en perfekt dag för att följa Jackie hem och kolla film och bli bjuden på mat idag. Skönt att få vara i ett normalt hus också för första gången sen man kom hit. På vägen tillbaka till skolan så missade Jackie avfarten, men det finns ju typ tusen olika så förstår att det inte är så lätt. Så där fick vi åka runt och försöka hitta en väg tillbaka. Inte det allra lättaste med tanke på hur många olika vägar dom har och det inte direkt finns vändplatser. Och när vi trodde att vi var på rätt väg så körde vi typ fel igen men till slut kom vi fram i alla fall, men hann bli lite orolig eftersom vi typ inte hade någon bensin kvar.
 
Nu har jag pluggat lite och några ur laget drog ut idag igen (vi är lediga imorgon) men jag var inte så pepp på det så stannade hemma. Känns som ett rätt bra val. Ska försöka röja undan lite mer plugg, nästa vecka har jag väldigt mycket så vill typ göra så mycket som möjligt den här veckan. Någon som har några idéer hur man "förklarar sin förståelse" för det här citat och "hur det tillämpar sig i mitt eget liv": "Every great dream begins with a dreamer. Always remember, you have within you the strength, the patience, and the passion to reach for the stars to change the world." Ska lyckas skriva en hel sida om det i världens onödigaste ämne.. Funny.
 
Jackie, me and Morgan.
 

WIN

Ännu en vinst 10-1-1overall (10 vinster,1 oavgjord, 1 förlust) och 5-0 i conference nu. Så grymt bra!

BROOKVILLE, N.Y. (Oct. 6, 2012) – In a battle for sole possession of first place in the East Coast Conference, the No. 11 LIU Post women's soccer team came out on top, 3-1, over the University of Bridgeport on Saturday afternoon.

The Pioneers improved to 10-1-1 on the season and at 5-0, remain in the top spot in the conference, while Bridgeport sees its five game unbeaten streak snapped as it drops to 6-4-1 and 4-1 in conference action.

Freshman forward Susanne Vistnes (Randaberg, Norway) gave the Pioneers an early lift when she took a through ball from freshman Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden), beat the Bridgeport keeper to the left, and tapped in a quick shot for a 1-0 lead.

Vistnes had a hand in the second goal as well, as she took a hard shot from the top of the box that was saved by the keeper, but deflected right to well-positioned junior Alexa Niciforo (East Islip, N.Y.), who knocked it in easily for a 2-0 lead.

Vistnes scored her second of the day for a 3-0 Pioneer lead as she took a long through ball from senior Prudence Rydstrom (Islip, N.Y.) and chipped a shot over the keepers head.

Bridgeport scored its only goal of the afternoon on a penalty kick in the 48th minute as Gabby Reis went to the lower left corner for the PK.

The shot count was very even as Bridgeport held a slight 16-15 edge, while the Pioneers took five corner kicks. Senior keeper Nicole Fierro (East Hampton, N.Y.) made seven saves, while UB keeper Julia Hansson stopped five shots.

Next game for the Pioneers is a Thursday matchup at home on Oct. 11 against Wilmington starting at 3:30 p.m.

Kelsey, en tjej som är skadad, brukar skriva/rita på whiteboarden före matcherna. Idag stod det massa citat, så gulligt! :)


GOD NATT

Kom nyss tillbaka efter lite manikyr/predikyr (vet inte vad det heter..) och tjejsnack borta i Post (huset där typ de äldsta i laget bor). Så nu är mina naglar fina i alla fall. Nu är det sängen som gäller, ska försöka somna före tolv idag. Har inte hänt på ett bra tag. Samling klockan nio imorgon. Tuffaste matchen hittills väntar, i alla fall om vi ska lita på coach. God natt!


SKYPE

Precis skypat med en saknad vän, perfekt start på denna fredag!


INSTAGRAM

Nu när jag har fått en iPad har jag äntligen kunnat skaffat instagram så nu kan jag ha lite mer koll på omvärlden. Det tråkiga är väl dock att jag bara kan lägga upp bilder från min iPad, men får försöka skicka över bilder från min mobil till den. Så börja följa mig nu! Hannabannana_ fick namnet bli efter tusen försök att hitta ett..


PROV

Skönt att ha prov när man får sluta en timme tidigare på grund av det. Var typ femton ord man skulle förklara så var inte överdrivet svårt. Nu sitter jag på biblioteket, ska försöka slita mig från min iPad och göra lite nytta istället.


VINST

Ännu en vinst i overtime, alltid lika skönt!!!

Måste bara tillägga en sak.. Man kan aldrig lita på trafiken här alltså, en resa som skulle tagit en timme med bra trafik tog oss två och en halv timme istället. Kom fram halv två då det var avspark men vi fick i alla fall en kvart på oss att värma upp. Tur att vi var ombytta redan. Sjukt hur mycket bilar det är här alltså, minst tre filer typ på alla större vägar ändå helt smockat.

DOBBS FERRY, N.Y. (Oct. 3, 2101) – Freshman Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden) scored the game winner in the 104th minute for the No. 11 LIU Post women's soccer team, as it posted a 1-0 double overtime victory over Mercy College on Wednesday afternoon in East Coast Conference action.

The Pioneers win their fifth straight as they improve to 9-1-1 overall and 4-0 in conference play. Mercy dips to 3-9 overall and 0-5 in ECC action.

The two teams were scoreless through two halves of regulation play, despite a 17-10 shot advantage for the Pioneers, along with a 7-3 edge in corner kicks.

The first OT stanza was much of the same as each team as each team managed just one shot.

But it was at 103:57 when junior forward Alexa Niciforo (East Islip, N.Y.) passed to Westerling at the front of the goal. The freshman chipped it over Mercy GK Stephanie DiLegge's head for the victory.

Game totals were in favor of the Pioneers as the visitors held a19-13 edge in shots and a7-3 edge in corners. Senior goalkeeper Nicole Fierro (East Hampton, N.Y.) made four stops on the day, while her counterpart, DiLegge, made seven saves.

The Pioneers return home in their next outing, taking on Bridgeport on Saturday, Oct. 6, starting at 1 p.m.


Gameday

Vi är rankade elva i landet nu. Två viktiga och tuffa matcher denna vecka, första idag. Vinner vi dom ska vi nog kunna ta oss in i topp 10. Vi börjar med en vinst idag mot Mercy, let's go Post!
 

TISDAG

Tisdagar är inte roliga, proppat med lektioner hela dagen och sen träning på det. Idag har det regnat hela eftermiddagen så träningen blev inne, som jag kanske sagt förut så hatar våran tränare regn. Men det blev en kul träning ändå, men ganska kort. Mycket juggling och lite olika tävlingar, så det var skoj. Börjar bli lite bättre på juggling nu faktiskt (alltså jonglering) ifall om jag jämför med hur jag var förr, haha. Träning ger färdighet som man säger.
 
Idag använde jag min nya tröja från Forever 21, nog min nya favorit, i alla fall av stickade tröjor. Fin bild från badrummet, i bakgrunden ser ni de fina båsen med toaletter, haha. På tal om badrum så säger man alltid bathroom och inte toilet som jag alltid sa i början om jag frågade efter toaletten eller nå sånt, men nu har jag börjat vänja mig och säger bathroom istället. Börjar bli mer och mer amerikansk, haha ;)

ÄNTLIGEN

Idag hämtade jag ut min iPad, är helt kär i den. Ska försöka plugga klart nu så jag kan leka med den lite mer. Dock suger det att vi inte har wifi på rummet för då kan man ju typ inte använda den, men ska ladda ner lite spel så då kan jag nog roa mig ändå.
 
 
 

FRUKOST

Bra start på dagen. Yoghurt med jordgubbar, banan och granola. Jag älskar frukost! Även om frukosten här är långt ifrån lika bra som hemma, saknar vanligt bröd och pålägg!

TRÄNING

Regn i fredags före och under träning vilket gjorde planen ganska lerig. Började med att Nicole (målvakten) fick lov att slänga sig i den värsta leran, sen fick de som ville slänga sig och nicka så de landade precis i leran och sen slutade träningen med lerkrig, här är resultatet:
 
Som ni ser var jag ganska ren, kan väl bara säga att jag försökte mest hålla mig undan och var för feg för att göra en slängnick, haha. Men härligt lag man har alltså!!

NEW YORK CITY

Kom hem från New York för någon timme sen. Helt slut efter att gått runt där hela dagen men nice har det varit i alla fall och hittade lite kläder i alla fall. Är ganska lätt att ta sig in till New York här ifrån skolan faktiskt, buss till tågstation och sen tåg in till city, typ en timme totalt tar det och kostar ungefär 140 kronor totalt fram och tillbaka.
 
Skriver lite till varje bild istället. Hade tyvärr inte med kameran så lite dålig kvalité.
 
Gula taxibilar överallt..
 
Här är tydligen det bilbioteket som är med i filmen The day after tomorrow
 
Vi gick först på Fifth avenue och där fanns typ de dyraste och lyxigaste affärerna du kan tänka dig. Prada, Armani, Gucci, Dolce & Gabbana, Michael Kors, Rolex, Louis Vitton, Versace med mera.. Ganska coolt, läste på wikipedia att det räknades som en av de dyraste shoppingatorna i världen så på fifth avenue blev det inte så mycket shopping, hehe.
 
På fifth avenue ligger också världens störta applebutik så där gjorde vi ett besök. Lina och Rebecca skulle ville ha iPhone 5, men den var slutsåld. Funderar på om jag också ska köpa en sen, behöver ju faktiskt en ny mobil och här är det iPhone som gäller, ALLA har iPhone här.
 
Time Square. Tycker det är coolt med all reklam som är där, det är liksom seriöst överallt! Undra hur mycket en reklamplats kan kosta där alltså?
f
 
Inne på American Eagle köpte jag den här tröjan, perfekt till hösten.
 
Sen blev det shopping på Forever 21 som var 4 våningar, sjukt stort! Ändå lyckades jag bara hitta en stickad tröja (okej det där var seriöst min sista stickade tröja för den här hösten/vintern, måste.sluta. Ändå är det alltid såna tröjor jag kollar på) och en blus.
 
Tror inte jag riktigt fattar att jag faktiskt är i New York. Känns bara som man åker in till någon stor stad och shoppar lite. Helt sjukt att det är New York och ännu sjukare att vi bor så nära som vi gör och ändå bryr man sig typ inte. Nej måste åka in dit mer. Nästa gång får det bli att kolla på lite sevärdheter istället. Vill till Empire state building, Central park, Frihetsgudinnan, 9/11 memorial, Brooklyn bridge och allt sånt där känt. Sen vill jag också se någon stor footballmatch, hade ju helst velat se en NHL-match men det går ju inte nu när de har lock out eller vad det heter, lite tråkigt. Och någon musikal på Broadway kanske det blir också, Lina ville i alla fall se The Lion King. Man måste ju passa på när man väl är här. Mamma, du måste komma hit!! Låter det inte roligt??

RSS 2.0