HEMMA

Hej, tänkte bara säga att jag kommit hem. Ungefär 24 timmar det innan jag var framme i Mora med bussen. Fick lov att ta buss för missa tåget, på grund av att flyget trångt Amsterdam var försenat. Men nu är jag hemma i alla fall, julklapparna är inslagna, maten håller på att fixas, gran ska fixas osv. Lite att göra innan jul, men skönt att vara hemma!
 
Hade en liten reunion med åsengänget när vi kom hem, grymt kul att alla var hemma :)
 

FIRST SEMESTER OVER

Då var första terminen avklarad på college.  Den avslutades med en presentation som gick strålande, förutom att jag var onödigt nervös innan, men det är som vanligt då. Varit på grymt bra humör hela dagen också. Bara känt att allt gått min väg, men det har det ju ändå inte, så kom fram till att det bara nog beror på min inställning till allt. Allt känns så mycket lättare bara man är positiv faktiskt :) några kloka ord från mig så här efter tolv en tisdag kväll, god natt på er!
 

PACKA

Dags att börja packa. 23 kilo ska ner i väskan, så inte det lättaste. Men har i alla fall börjat lite smått.


PLUGG

Plugg, plugg, plugg är det som gäller nu. Fast tog en liten paus för work out och beställa flyg till vårterminen. Två finals kvar imorgon sen är jag klar med den här terminen, längtar!! Ses där hemma i kylan snart!
En extra kram till min älskade farmor idag <3


1 VECKA

Om ganska exakt en vecka glider jag in med tåget på Moras station. 1 VECKA!


ROCKERFELLER CENTER

Vi var ju som sagt till den stora julgranen på rockerfeller center i onsdags, så nu har jag sett den också! Fick också se någon som friade på isen där. Det var ganska coolt och romantiskt, men undrar hur jäkla mycket det kostar att hyra den rinken helt själv alltså?

Tog faktiskt med min kamera, men glömde ju batteriet smart som jag är. Men här är några bilder jag fick med Lina.


CHRISTMAS TREE

We went to rockerfeller center tonight to see the Christmas tree. I'll write more about it and post some pictures tomorrow. Now I need some sleep.. Last day of classes tomorrow!


AMERIKANER

Jag älskar att amerikanare är så mycket mer sociala och öppnare än svenskar. Till exempel förra veckan så satt jag, Lina och Jackie och åt frukost med Jackie lacrosse lag. Och så fick Jackie lov att gå för hon skulle duscha innan skolan. Så där satt vi kvar med några från hennes lag som vi inte kände, skulle ju vara rätt awkward om det hände i Sverige. Men inte här, dom började istället prata med oss och fråga tusen frågor om Sverige, haha. Eller annars när jag träffar kompisar till mina kompisar så brukar dom prata med mig och sånt, vilket alltid får en att inte känns sig utanför. Så himla skönt! Varför är inte vi svenskar more like that?

TISDAG

Okej inget mer i skolan att göra nu än att plugga inför finals. Biologi på måndag, political science och engelska på tisdag. Sen är jag klar för den här terminen. Hade min sista musiklektion och college 101 idag, såå skönt!

Sitter just nu i sängen och äter svensk lösgodis, göttans! Klockan är bara halv 10 och jag har pluggat klart för idag, vet inte vad jag ska göra nu? Brukar usually inte vara klar så här tidigt. Kanske kolla en film eller något?

DINNER

En annan bild från middagen i fredags. Snygga tjejer som väntar på tåget!


PLUGG

Okej, har några essay att skriva klart tills imorgon, sen får jag ledigt några dagar från prov innan finals börjar näst vecka.. Så ska försöka hinna blogga lite bättre efter imorgon :)

Idag är det den 10e och nästa torsdag, om 10 dagar, går flyget hem till Sverige igen, landar 10:10 på Svensk mark. Inte konstigt att 10 är mitt favorit nummer alltså haha. Can't wait!!


Christmas Dinner

Hittade ju till slut en klänning till middagen i alla fall. Hade middag på ett hotell inne i city med vårat lag och killaget, riktigt trevligt! Det bästa var nog slutet när dom visade filmer från säsongen. Först visar dom klipp från alla våra matcher, sen har en svensk i killaget klippt ihop värsta grymma filmen åt killaget. Sjukt rolig var den, finns tyvärr inte på youtube annars skulle ni fått se den!
 
Men här är i alla fall våran video ifall ni vill se :)
 
 
Ja, barbent i December är ju helt normalt!
 

FUCK

Hur svårt ska det vara att hitta en klänning när man verkligen behöver en..


DRESS

På fredag ska vi ha middag med laget inne i city, både tjejerna och killarna. Problemet är bara att man ska vara dressed up och jag har inte någon klänning än, måste fixas ganska snart. Skor har jag faktiskt köpt, men kan ju bara använda dom om jag hittar en klänning som matchar. Haha hatar att handla klänningar och heels för använder det ju aldrig och inte hittar jag något heller när jag behöver. Girl problem..


FIRE ALARM

Tänkte precis före min lektion idag skriva hur många gånger brandlarmet gått på campus sen jag kom hit (några gånger fake då men ändå) fast hann inte förr då precis gick larmet igen! Det har gått i vårt dorm i början av semestern som test, i pratt (där gym och omklädningsrum och sånt är), på winnick (matsalen) för någon vecka sen, på biblioteket igår, i humanities (en av skolbyggnaderna) idag och i kahn (en annan skolbyggnad) idag på min lektion. Det vara bara test de två sista men ändå sjukt irriterande, tror seriöst det gått i alla byggnader jag håller till i nu. Eller nej förresten, inte i life science än (biologi, matte byggnad) men det lär väl ända imorgon då på min 8am class.. Ja det är väl bra träning att evakuera ifall det skulle hända på riktigt, för det är ju ganska så svårt att hitta ut, eller?


TISDAG

Yes jag tog mig upp imorse. Inte skönt att gå upp ur den varma sängen men alltid skönt att starta dagen med ett träningspass. Sen blev det god frukost efter det. Ananas, melon, keso, yoghurt, granola, banan och apelsinjuice. Är det verkligen i USA jag är? Haha


3:e DECEMBER

Runt tio grader plus är man ju inte riktigt van vid i början av December, men här är det tydligen helt normal. Klagar inte, det enda jobbiga är väl att jag kommer frysa ihjäl när jag kommer hem över jul i min tunna höstjacka. Men men jag ska inte klaga, börjar faktiskt få lite hemlängtan nu eftersom det börjar bli jul. Seriöst så skulle jag inte kunna vara borta över jul, det är ju bästa och mysigaste högtiden på året liksom! Sen längtar jag efter svensk mat också, spagetti och köttfärssås (speciellt mammas), kotlett med champinjoner, falukorv, kokt potatis (trodde aldrig jag skulle säga det..), köttbullar, tacos, kebab mer mera. Okej, de två sista är kanske inte så svenskt men ändå, en kebabrulle/pizza/tallrik what ever, skulle inte sitta helt fel alltså. Godis längtar jag också efter, men ska nog klara mig fram till jul med tanke på hur mycket mamma gav mig. Sen längtar jag också så klart efter min familj, att bara få vara med dem och inte göra någonting!! Om 18 dagar så är jag hemma i lilla Älvdalen igen. Blir där i en månad sen åker jag tillbaks hit över våren igen, dock har jag ingen aning om hur det blir till nästa höst, men det visar nog sig.
 
Imorgon tänkte jag försöka ta mig upp vid 7 och försöka träna lite, börjar klockan 9.30 sen har jag lektion ända fram till 3.20 och efter det study hall i minst två timmar, så efter det kommer jag nog vara rätt död. Godnatt på er!
 
 
 
 
 
 

BESTIE

Jag och Morgan igår innan vi gick ut, söta vi är 💕


GROUND ZERO

Okej, jag suger på att lägga upp bilder men så här två veckor senare kommer i alla fall lite bilder från Ground Zero (Där world trade center var) och lite andra random bilder på Brooklyn Bridge, Frihetsgudinnan och Times square osv
 

JULKALENDER

Redan första december. Men lite svårt att tror eftersom det är vädret är man inte van vid den här tiden på året. Kommer frysa ihjäl när jag kommer hem..
 
Kollade nyss på första avsnittet i julkalendern, äntligen ett program man kan se utanför Sverige! Hoppas den är lika bra som förra årets!

RSS 2.0