GAMEDAY

Kom fram till hotellet igår vid tolvtiden så det var bara att lägga sig direkt. Sova några timmar och sen upp och äta hotellfrukost. Ingen höjdare direkt jämfört med svensk hotellfrukost, men det funkade. Efter det vilat lite, checkat facebook och sen ätit lunch. Avspark 4.00 pm så ungefär 2,5 timme kvar till match. Ska sätta på spellistan "gameday" på ipoden och börja tagga. Vi möter ett lag som heter AIC, en förkortning för något vet inte vad riktigt, och dom ska vara grymt bra så det är bara att köra. Som jag skrev på facebook, let's go post!
 

TORSDAG

Håller på att packar för fullt och äter nudlar. Ska på treatment snat, efter det träning och sen väntar en 5-6 timmars lång bussresa upp mot Massachussets, i närheten av Boston. Match imorgon, in till Boston på lördag, match på söndag. Blir nog en bra helg, i alla fall om vi kan få med oss två vinster hem.

Förhoppningsvis finns det wifi på bussen och hotellet så jag kan uppdatera lite grann. Ha det bra så hörs vi!

VARMT

Bra väder så här i slutet av Augusti. Kan ju säga att jag inte längtar hem till hösten i alla fall..



LYCKA

När hela rullen innehåller rosa mentos, någonting bra med godiset här i USA i alla fall!

Music video

Idag filmade vi till våran musikvideo som vi ska visa upp på lördag. Kelsey klippte ihop den idag också och den blev grymt bra. Om hon skickar den till mig så kan jag lägga upp den här sen, men inte förrän på lördag i så fall ifall någon i laget läser min blogg. Men vi har i alla fall låten Singel Ladies med Beyoncé så ni kan ju typ gissa vad vi gör ;) 

Min address

Nu vet jag min address:
Hanna Westerling
LIU Post
Kings Hall Box #0568
Brookville, New York 115 48
(vet inte om man måste skriva USA också?)
 
Så nu får ni gärna skicka massa godis till mig, och några fina bilder kan ni väl också skicka som jag kan sätta upp på väggarna här, tack på förhand ;)
 
Ps. här är mitt amerikanska nummer också: +1 917 373 7864
 

Tisdagen, so far

Idag hade vi träning klockan åtta på morgonen igen. Regnet öste verkligen ner när man kolla ut genom fönstret men det slutade precis till våran träningen började. Men det sjuka är att det fortfarande är så himla varmt ute fast det är dåligt väder, hur skönt som helst. Träningen gick i alla fall bra och var riktigt rolig, mycket possesion play och det gillar jag!

Efter träningen var vi lediga ett tag så jag passade på att möblera om rummet och byta ut min byrålåda mot en större en. De som bara haft tillfälligt rum under preseason bytte rum igår så då passade vi på att byta byrån när rummen var tomma.

Efter det åkte vi iväg på hot yoga. Vi klev in i yogastudion och det var som att kliva in i en bastu och där var vi i en timme och gjorde yoga. Skulle vara intressant att veta hur många kilo vätska man förlorade efter det passet för det var verkligen som att man hade badat när man kom ut därifrån.
 
Efter yogan,de mörkgrå t-shirtarna är vanligtvis ljusgråa ifall ni undrar..

WHO AM I?

Idag hade vi möte med laget efter träningen och vår coach gick igenom lite hur seriesystemet fungerar. Det är massa olika regioner och conferences och man kan ta sig vidare till nationals på olika sätt så jag fatta inte riktigt hur det funkar men jag fattade i alla fall att varje match är viktigt och att det krävs att vi vinner de flesta matcherna för att ha någon chans. Sen fattade jag också att alla hatar våran skola, förstod däremot inte riktigt varför (det gör inte ens vår coach så) men det kan bero på att skolan är populär, den skolan de flesta vill gå på osv. Så därför spelar de flesta lagen sin allra bästa match när de möter oss eftersom alla lag hatar att förlora mot oss så därför kommer ingen match bli lätt direkt.
 
Sen gick vi igenom typ lite olika laggrejer som vi ska ha med oss genom säsongen som liksom är typiskt för vårt lag. Vi fick en lapp med ett tal på som en person har sagt före en viktigt football match, vet inte om ni sett det på youtube men det är i alla fall det här talet:
 
 
När vi lyssnade på klippet så blev jag så jävla taggad på att få spela i höst, fick typ rysningar av det, haha. Ska sätta upp lappen i mitt skåp i omklädningsrummet eller typ vid min säng och så ska jag nog ladda när klippet också och ha på min ipod så jag kan lyssna på det innan matcherna för blev verkligen så jävla taggad av det. Sen fick vi också en t-shirt som vi ska ha på matchuppvärmingarna där det står "who am i" på ryggen så vi liksom ska komma ihåg det, så det blir typ som våran grej tillsammans. Sen så spelade de upp en låt också som är för vårat lag som de ska spela på uppvärmningen eller när vi går in på planen eller nå sånt. "Hate me now" heter den:
 
 
Ryggen på t-shirten
 
Efter mötet hade vi freshmans individuella möten och det gick bra. Han sa inte så speciellt mycket om fotbollen förutom att han tyckte det gick bra för mig, sen snacka han mest om vad jag tyckte om maten, laget, fotbollen, boendet osv. Men nu är jag bara så redo för att börja spela. Vill spela dom där viktiga matcherna mot svårt motstånd för det är de matcherna som är roliga att avgöra och att vinna. Att vinna en viktigt match med kanske ett måls skillnad är så mycket roligare än att vinna överlägset. På fredag börjar det, can't wait!
 
/fotbollsnörden :)
 
 

I Lördags

Har ju glömt att berätta om lördagen..
 
Vi hade match mot ett lag från Pennsylvania, brukar inte ha någon koll på vad lagen heter och det hade jag inte denna gången heller. Vi vann med 3-2 eller 4-2, kommer inte riktigt ihåg. Jag fick spela forward men vet inte riktigt hur det gick, känns mest som jag sprang runt utan att få bollen.. Men det var alltså vår sista träningsmatch och på fredag börjar allvaret, längtar!
 
Vi kom tillbaka till campus runt 10 och då stressade vi som fan, duschade och fixade oss. Sen fick vi freshman t-shirtar, så vi slapp ju ha beslutångest om vad vi skulle ha på oss i alla fall. Vi hade typ olika saker vi fick lov att göra. Om någon frågade mig ifall jag var "a star" så skulle jag svara typ "i'm a star" och göra något stjärnhopp. Fast det var ju inte så kul för var ju ingen som frågade mig. Stod på ryggen "ask me if i'm a star" men tror inte direkt någon såg det. Någon annan skulle typ säga ajaj kapten varje gång den drack, någon skulle svara alla med en fråga, någon skulle hälsa på alla i rummet genom att skaka hand, osv.. Vid elva tog vi taxi till killarnas hus som ligger en bit bort. Sen drog några till baren, vissa stannade kvar och vissa åkte väl hem. Jag åkte med till baren, men gick aldrig in eller kom rättare sagt inte in, haha.. Utan jag och en kompis tog en pizza istället och sen åkte vi hem. Kvällen gick jäkligt fort med tanke på att vi for ut så sent, men det var kul i alla fall!
 
Jag och några andra freshmans
   
  

Lön

Glädjen som uppstår när en bortglömd lön från ett par städdagar i juli precis kom in på kontot, ganska så välbehövligt!

God natt

Kom tillbaka från köpcentret med en kyl, en till kudde till sängen, flip flops, mat, gatorade (alla dricker det här, vet inte riktig vad det är men typ någon form av energidricka, det är i alla fall gott så..) och ännu lite godis. Det känns inte riktigt okej att jag äter godis varje dag, typ varje gång man går in på rummet öppnar man byrålådan och äter lite godis. Inte speciellet bra om jag inte vill gå upp 10 kg när jag är här, men det kommer förhoppningsvis inte hända så mycket som vi tränar. Borde egentligen passa på att försöka att inte äta godis när jag är här eftersom det ändå knappt finns nå godis att köpa, men det är väl just därför jag vill ha godis. Så typiskt att man alltid vill ha det man inte kan få..
 
Efter vi varit på köpcentret åt vi på chipotle (mexikanskt) och jag åt tacos, inte riktigt som tacosen hemma men det var gott ändå! När vi kom tillbaks tog jag en promenad runt campus med heide och susanne, två norskor. Känns rätt sjukt ändå att man gå ute klockan sex på kvällen i shorts och t-shirt och inte behöva frysa även fast det är i slutet av Augusti. Tog faktiskt några bilder men vet inte om det är någon idé att lägga upp för alla hus ser exakt likadana ut, röda tegelhus. Sen är det väl lite träd här och där, gräsmattor och små gångvägar. Det är ungefär så campus ser ut.
 
Tredje sovmorgonen i rad imorgon, hur skönt som helst men kommer nog sakna de där morgonträningarna lite faktiskt. Förmodligen sover ni redan där hemma så hoppas ni sover gott, puss och kram.

Day off

Jag hade en kul kväll med laget igår och idag var det skönt med en dag off. Vaknade redan nio men sen somna jag om några gånger och gick inte upp förrän vid tolv. Sen dess har jag skypat lite med mami och nu ska jag åka till ett köpcenter med några av svenskorna och norskorna. Kanske kommer tillbaka med en kyl till rummet, börjar tröttna på att ha grejerna på ac:n..

Varning för långt inlägg

Igår var det exakt två veckor sen jag kom hit. Jag hade trevligt sällskap av en kille på flyget så hann inte tänka så mycket på vad som väntade när jag kom fram. När jag väl kom fram till flygplatsen och gått igenom säkerhetskontrollen och inte hittade den som skulle hämta mig så började man bli lite nervös. Men så ringe jag Allie, hon som skulle hämta mig, och hon var på väg så det var bara att vänta. Sen såg jag äntligen en tjej i C.W Post kläder, lättnad! Träffade också några andra svenskar som skulle bli hämtade samtidigt, väldigt skönt att vara bland några svenskar när allt annat var nytt. De hjälpte mig att checka in på rummet, fylla i nå papper osv. Sen åkte vi till IKEA och handlade sånt vi behövde till rummet och åt pizza med laget. Senare på kvällen kom min rumskamrat Susanne, numera kallad Susie. Den första helgen var ganska jobbigt eftersom vi inte gjorde så mycket då, man kände ingen och så var det svårt med språket så man kände sig ganska ensam. Men direkt vi började träna med laget och ha lite teambonding och inte hade så mycket egen tid så kände jag att det här kommer nog bli rätt bra ändå. Och det blir verkligen  bättre och bättre och jag trivs jätte bra i laget. Alla umgås med alla och man har fått många nya kompisar. Engelskan är väl fortfarande så där men jag försöker prata i alla fall även fast de andra tycker man pratar roligt ibland, men dom förstår en i alla fall och det är ju huvudsaken. Jag skrattar ju åt dem när de försöker prata svenska så då får väl de skratta åt mig när jag prata engelska, haha. Men snart hoppas jag att jag har lika grym engelska som de andra svenskarna och norskarna som har varit här i ett år redan.
 
 Anledningen till att jag åkte hit var ju på grund av fotbollen och jag har verkligen kommit till rätt ställe. De två senaste veckorna då vi tränat typ varje dag har jag verkligen tyckt varit askul, även fast det varit ganska jobbigt också. Men jag vill spela fotboll varje dag och det kommer jag få göra här, nästan i alla fall. Vi har många matcher, roliga och bra träningar och ett grymt lag så jag trivs verkligen. Även fast jag fått spela de två senaste matchen från start är det inte säkert att jag kommer få göra det nästa match, och det gillar jag. Det behövs konkurrens för att man ska utvecklas och för att man ska göra sitt bästa varje träning för att bli ännu bättre och för att få fortsätta spela. Nivån på laget tycker jag är perfekt eftersom jag känner att jag kan utvecklas mycket här och jag spelar med grymma spelare. Ska bli kul att se hur långt vårat lag kan gå faktiskt, jag tror att vi kan gå riktigt långt vi behöver bara bli lite mer samspelta. Men vi har bara tränat ihop i två veckor än så länge så det kommer nog bli mycket bättre så småningom. Vår tränare vill ju att vi ska bli ett av de bästa division 2-lagen i hela USA, och det vill jag också, allra helst vill jag att vi ska bli det allra bästa!
 
Eftersom inte vi börjar skolan förrän den 5 september så kan jag inte säga så mycket om det än förutom att schemat inte direkt innehåller något av mina favoritämnen. Engelska, historia och musik ska jag läsa, om det inte ändras. Hoppas det gör det, för dom har inte fått mina transfercredits än och då kanske jag slipper ha historia eftersom jag redan haft det. Men det är ämnen som man måste läsa så det är väl bara att göra det och hoppas på att det inte är så svårt. Sen ska jag läsa biologi och ekomomi också, vilket känns lite roligare.
 
Nu håller min dator på att dö, men jag har precis skrivit klart. Och nu kanske ni inte behöver en uppdatering på ett tag eftersom det här inlägget blev så långt, men vi hörs förmodligen imorgon igen. Ha det bra allihopa och jag vill bara säga en ska till er som funderar på att själva åka iväg, gör det! Jag lovar att ni inte kommer ångra er :) Kram

Snart, snart..

Igår var sista dagen vi hade två träningar och idag är sista träningsmatchen innan allt drar igång på riktigt, längtar! På torsdag åker vi till staten Massachusetts och där har vi  våran första riktiga match på fredag och vår andra match på söndag, ska bli grymt kul!
 
Men nu är det bara att tagga inför scrimmage #3 ikväll, sen efter det blir det utgång med laget när vi kommer tillbaka och jag tror att resten av laget ska hitta på något roligt (eller jag vet inte om det blir roligt..) för oss freshmans. Jag berättar för er imorgon! Och imorgon är vi helt off, ingenting planerat på hela dagen så då har jag nog tid att skypa om någon vill?? :)
 

Mer kläder

Idag fick vi ännu mer kläder, eller inte fick utan vi fick betala för det om vi ville ha något. Det är så att dom har bytt loggan på alla kläder från C.W Post till LIU Post och därför fick vi köpa de gamla kläderna om vi ville för 100 dollar. Vi kommer tydligen inte få behålla de kläder vi har fått tidigare, förutom ryggsäck och regnjacka eftersom de har C.W Post loggan på och kanske träningstshirt så därför köpte jag lite kläder så man har några kläder att ta med sig hem som "minne" liksom.. Vi fick en grå huvtröja, en tröja med dragkedja i halsen och en med hel dragkedja, en långärmad t-shirt, shorts och en väska. Så nu har man ännu mer kläder att använda eftersom alla typ går runt i träningskläder hela tiden. Flipflops är också ganska så populärt, alla har antingen flipflops eller nike sneakers. Själv håller jag mig till mina adidas tofflor, mycket skönare än flipflops..
 
Inte ett av de roligaste inläggen, men jag har inte så mycket att skriva om just nu. Något speciellt ni vill att jag ska skriva om? :)
 
Hoppas allt är bra med er där hemma förresten, jag saknar er! Fast jag saknar er inte alldeles för mycket som tur är, utan jag har det rätt bra här faktiskt. Pusshej

Huset

Det här inlägget är till dig mami..
Så här ser alltså huset ut som vi bor i. Brookville hall kallas just det här huset, som ni kanske ser. Det är väldigt stort och det kommer nog vara mycket folk i det snart när alla flyttar in. Alla hus här ser typ ut som det här huset, alltså i rött tegel. De två första bilderna visar den "riktiga" ingången, men den använder vi typ aldrig. Den sista bilden visar den ingången vi brukar använda, för den går till parkeringen och är den närmaste om man ska gå till fotbollsplan. Det kanske är 200 meter därifrån till fotbollsplan, eller i alla fall till omklädningsrummen.
(Btw, bilderna är tagna vid olika tillfällen om ni undrar varför två är ljusa och en är mörk..)

South Hampton

Idag var vi lediga från fotbollen, eller i alla fall nästan. Istället för ha vanlig träning så hade vi någon volontär grej och åkte vi till South Hampton på ett fotbollsläger tillsammans med killaget och hjälpte till att träna några barn där. Man hade varsin unge som man tränade med och så klart började min unge grina också. Alltså jag och barn går inte ihop.. Amanda du är bättre på sånt där, haha ;) Aja, efter ett par timmar där åkte och åt. Vi fick välja vart vi ville gå och äta och vi gick nog till stället med världens sämsta service, läsk utan kolsyra, fel mat, otrevlig personal, köttet var inte welldone, för många drickor osv. Och uppepå det räknade de in automatisk dricks i priset på typ 70 kronor.. Syster, du skulle skött det där mycket bättre! Efter maten åkte vi till stranden och bara chillade, badade i havet, solade och så tog jag en ganska låg powernap också. Skitfin strand, med jättehöga vågor i havet och varmt vatten. Sen var det skitfina och stora hus precis vid stranden, skulle inte tacka nej till att bo där precis.
Vi har alltså varit borta i princip hela dagen så då kanske ni förstår varför det varit lite dålig uppdatering. Men här är i alla fall några bilder från dagen:
 
 
 
 

Scrimmage #2

Idag hade vi vår andra träningsmatch mot Adelphi, ett lag som hatar vårat lag och vårat lag hatar deras och man vill verkligen inte förlora mot varandra, lite som mellan Kvarnsveden-Gustafs skulle jag tro. Dom var bättre än vårt senaste motstånd, mycket bättre. Dom var riktigt grymma och rullade boll asbra så vi fick spela mycket försvar och det var ganska svårt för dom spelade ganska konstigt. Fyra backar, men ytterbackarna gick verkligen upp skit högt, sen bildade typ mittfältet en box/fyrkant eller vad man säger och sen två forward. Men dom fick ändå inte så mycket målchanser så det var ju bra, tror vi hade fler faktiskt. Matchen slutade i alla fall 1-1. Jag spelade en av forwardena idag också, tyckte inte det gick så bra utan jag fick mest bara springa kändes det som.. Sen missade jag någon målchans också, men får hoppas det kommer lagom till de riktiga matcherna börjar!
 
Så här såg planen ut där vi spelade på idag
 
Vi hade inte direkt den bästa uppladdningen till matchen idag. Precis innan vi kom fram till skolan så började typ det brinna/ryka ur en minibuss. Så alla i den bussen hoppade ur och vi som åkte bakom fattade verkligen ingenting. Sen kände vi att det började lukta rök så då fattade vi ju. Så vi stannade där och väntade och sen kom en polisbil och två/tre brandbilar, lite överdrivet när det bara var något litet fel på motorn eller någonting.. Så sen fick alla som åkte i den minibussen, typ 11 stycken, hoppa över till de andra två bussarna. Det blev ganska trångt faktiskt, haha. Men fick kom fram till slut i alla fall, lite senare än tänkt kanske, men huvudsaken var ju att det gick bra med alla :)
 
 

Nike

Det vart inte så mycket tid för skype idag ändå. Vi drog till ett shoppingcenter istället och äntligen fick jag köpa ett par nike sneakers, glad tjej! Det är verkligen sjukt mycket billigare här också, 500 kronor kostade dom.

Sovmorgon

Sovmorgon idag eftersom vi har match ikväll, väldigt skönt och välbehövligt. Nu sitter jag i common room och väntar på frukost och lånar lite wifi till mobilen. Fast det var inte det lättaste att skriva inlägg från den, 20 minuter för det här lilla inlägget. Efter frukosten har vi inget speciellt att göra förrän vid tre, så om någon vill skypa så kan vi göra det :-)

Dave and busters

Mitt lag vann i spelhallen! Det gick ut på att vinna så många tickets som möjligt i olika sorts spel, dock körde vi samma spel typ hela tiden, men den taktiken verkade ju funka. Som pris fick vi 100 dollar att dela på och sen fick vi "handla" massa vinster för våra, och alla andra lags, tickets.  
 
Fullträff! Utan den hade vi inte vunnit..
 

Annika

Bilderna jag fick med (eller jag menar av..) dig hänger så fint på hyllan vid mitt skrivbord så jag kan se dem varje dag, bra va? Saknar dig kompis <3

Tisdag

Nu har vi nyss haft morgonens första träning. Den var rätt lugn men rolig, först hade vi lite teknik och jonglerade och så till varann, sen hade vi forwards skottövning och efter det nötte vi lite fasta situationer (fast det var väl inte så roligt direkt..) Den andra träningen börjar redan vid 1 så vi har bara tre timmar mellan, lite stressigt faktiskt. Det är precis så man, efter vi har ätit vid elva, hinner tillbaks till sitt dorm, starta datorn och sen måste man dra igen. Jag måste vara där vid 12 igen på treatment. Jag har ont i en av mina baksidor och sen har jag lite ont i ryggen också så då får man dra dit tidigare och köra typ värme, stretch, massage osv..
 
Igår när vi var och handlade hittade jag faktiskt lite godis som jag tycker om. Då vart jag glad eftersom jag typ börjat fått panik för att mitt svenska godisa börjar ta slut, haha... Jag köpte typ mentos, twix och några surisar. Så nu kanske jag klarar mig lite längre utan svenskt godis i alla fall, får hoppas det. Jag är lite korkad som inte köpte mer, kunde ju ha handlat hur mycket som helst i taxfreen eftersom man inte behöver bry sig om vikten då. Men så smart är jag inte alltid.. men min rumskompis är däremot så smart, hon har/hade en hel byrålåda med godis, chips och massa sånt, är lite avis.
 
Nu ska jag ta en powernap innan det är dags att dra på träning igen. Efter träningen och middagen i dag ska vi till någon spelhall och köra någon slags teambonding, skriver mer om det sen. Puss hej :)
 

BILDBOMB - NEW YORK CITY

Här kommer lite bilder från när vi var in till New York igår. Men vill bara tillägga en sak, innan vi drog in till New York så tog vi en liten springtur runt här där vi bor och sprang förbi något bostadsområde och husen där var enorma, helt sjukt vilka hus dom hade och trädgårdar också. Alltså det var typ som slott, helt seriöst, undra vad det är för rika människor som bor där.. Kanske tar en promenad dit någon gång och tar några bilder så ska ni få se.
 
Aa men nog om det. Efter springning fixade vi oss och sen tog vi tåget in till New York, tog kanske 40 min. Där mötte vi tränarna utanför madison square garden, tog lite gruppbilder och fick våra uppdrag och sånt. Men våran grupp gjorde typ inget av uppdragen utan vi mest gick runt, kolla några affärer och åt på chipotle, typ mexikansk mat.
Katie, Katelyn och Danielle
Alla freshmans (förstaårselever)
Alla sophomores (andraårselever)
Morgan, Jackie och Danielle
Jag och Katelyn
International (Sverige och Norge) plus Morgan i mitten
Times Square
Vi träffade The naked cowboy
Vi var med på storbildsskärm ett litet tag, alla i grå tröjor är från vår skola
Jag på Times Square
Det kom ett helt gäng med motorcyklar och fyrhjulingar som åkte igenom mitt i stan. Det var hur många som helst, det höll säkert på i minst 5 minuter. Och typ alla som var ute och gick stannade upp och tittade när de åkte förbi, det var rätt coolt
 
De flesta drog hem sen vi tre eller fyra, men jag och några till tjejer stannade kvar.  Vi tog tunnelbanan till något ställe och gick runt och kollade i lite affärer, jag köpte ingenting men det kanske blir lite shopping nästa helg när vi har en day off. Jag fixade i alla fall ett simkort till min mobil så nu har jag ett amerikanskt nummer också, ska vara försöka lära mig det..När vi kom tillbaks till tågstationen där vi bor så åkte vi och åt sushi sen, det var väldigt gott med någonting annat än pasta och kyckling. Mamma, jag saknar din mat. Saknar till och med den maten jag lagade själv i min lägenhet, haha, här får vi samma mat typ hela tiden så man har tröttnat lite nu. 
 
Jag fick ju inte se så speciellt mycket förutom själva stan, så jag vill verkligen åka tillbaka snart och se mer. Typ empire state building, central park, frihetsgudinnan och massa såna sevärdheter. Vet inte ens om allt det där ligger i New York, haha, men det gör det väl? :) Sen vill jag tillbaka och shoppa lite för det fanns många bra affärer där och det mesta av kläderna är ju billigare än hemma, speciellt märkesvaror, så det är ju nice :)
 

GRATTIS JONNA

Idag fyller min älskade syster år! Eftersom du inte kan läsa är det ju ingen idé jag skriver ett jätte långt inlägg men jag hoppas du får en bra dag med mycket presenter och massa gott fika (vill också ha tårta!). Ska se om vi kan prata lite sen så jag får säga grattis på riktigt, saknar dig <3

Hemma

Jag kom alldeles nyss hem från en hel dag i New York och nu är klockan halv elva så det är dags att sova, träning 8 imorgonbitti. Det kommer en inlägg imorgon, förmodligen med en massa bilder eftersom kameran fick följa mig. Så håll ut tills imorgon så får ni ett lite bättre inlägg!
 
Godnatt :)

Scrimmage #1

Idag hade vi våran första träningsmatch och det var skitkul att få spela fotboll igen. Vi spelade 4-3-3 som jag trodde vi skulle spela och jag spelade en av de tre forwarderna, på en av sidorna. Vi spelade 3x30 och jag fick spela nästan 2 halvlekar. Det kändes bra förutom att man håller på att dö av värmen, men jag börjar vänja mig.. Vi vann med 8-2 någonting vilket innebar att vi hade bollen för det mesta så det var inte alldeles lätt att träna försvarsspel som det var tänkt att vi skulle göra. Jag gjorde tyvärr inget mål men två assist lyckades jag få i alla fall.
 
Imorgon blir det en tur in till New York, ska bli grymt kul att få se hur det ser ut. Vi ska vara olika lag tror jag sen ska vi få nå sorts uppdrag eller någonting, vi ska i alla fall tävla mot varandra på något sätt. Så blir väl inte direkt någon lugn tur genom New York och se massa saker, men kameran får nog följa med ändå så det kanske blir några bilder i alla fall.
 
Hoppas allt är bra med er där hemma. Saknade min familj när alla andra träffade sina föräldrar efter matchen, men jag är ju inte ensam om att inte ha min familj där så det är ju skönt :)

GRATTIS PAPPA!

Grattis på födelsedagen Pappa! Hoppas du får en bra dag på fjället eller vart du är. Hade jag kunnat gett dig en födelsedagspresent så hade jag vetat en perfekt present, för en gångs skull; ett par hörlurar och mikrofon till datorn så att du kan skypa ordentligt med mig för det är lite svårt att läsa dina läppar, haha. Men det är ju tanken som räknas eller hur? Så du kan köpa ett par såna och så tänker du att dom är från mig, bra idé va?
Älskar och saknar dig världens bästa pappa <3
 
 

Frukost

Så här ser en vanlig frukost ut för mig, i alla fall nu under preseason när de inte serverar någon frukost på campus. Bagels (typ vanligt bröd) med philadelphiaost på, en banan, yoghurt och en crunchy bar. Helt okej faktiskt. Frukosten/brunchen vi får efter första träningen är tyvärr inte riktigt lika god, vi har ätit samma varje dag så jag börjar tröttna på det..
 

Red Mango

Äntligen lite bilder! Det blev en tur till red mango idag också tillsammans med tjejerna på bilden; jackie, susanne, katelyn, danielle, morgan. Dom försöker lära mig bli bättre på engelska men de skrattar mest när man säger något, haha. Fast jag skrattar ju åt dem när dem försöker prata svenska så..
 
Nu kom jag ihåg att ta en bild på yoghurten också, alla är inte mina sen ifall ni skulle tror det ;)
 
 
 

Preseason dag 5

Den femte dagen av preseason är över och imorgon är det dags för vår första match. Träningarna idag var lite lugnare. Första träning körde vi lite olika spelövningar som började med att någon kastade in en boll och så skulle man vinna den i luften och sen göra ett antal passningar i rad. Inte med favorit direkt eftersom dueller i luften inte är min styrka.. På eftermiddagen gick vi mest igenom hur vi ska spela, alltså försvarspel och lite set pieces (fasta situationer). Det ser ut som vi ska spela 4-3-3. När vi gick igenom och testade lite så spelade jag vänster forward, den positionen gillar jag eftersom man både är forward men ändå är på en kant. Har dock ingen aning än om vilka som ska spela än eftersom vi turades om att spela och vila. Det är många bra tjejer och det är verkligen hård konkurrens, men det är bara kul eftersom då blir laget bättre också. Uppdaterar er imorgon om hur matchen går, ska i alla fall bli kul med match, om jag nu får spela, för det var en evighet sen..
 
Och sen vill jag bara säga lycka till till saknade KIK, kör över Hammarby imorgon!
 

Fridge

Vår air condition fungerar just för tillfället som en kyl, man tager vad man haver liksom..
 
 

Headshot

Igår tog vi foto till hemsidan så det var typ första gången jag använda smink sen jag kom hit, för jag fick verkligen lov att mål mina ögonbryn. Dom blir ju helt vita i solen, hatar det.. Men har ingen aning om hur bilden ser ut för jag var på möte innan och registrerade mig för olika kurser och efter det fick jag lov att stressa till träningen och det första jag fick göra när jag kom dit var att ta ett kort så jag har ingen aning om hur jag kommer se ut, vet inte om jag vill se det heller, min bästa egenskap är inte direkt att bli bra på kort..

Red Mango

Vi avslutade dagen idag med att åka på red mango med laget. Ett ställer där man kan beställa frozen yoghurt, smoothies och massa sånt. Jag köpte en frozen yoghurt, det smakar typ som sorbé (stavas??) glass men är kanske lite nyttigare. Tog en lemonade med jordgubbar och gummibjörnar, alltså godis, på. Synd att man är så glupsk för jag hade tänkt ta en bild på yoghurten så jag hade något att lägga upp på bloggen, sen sitter jag där med hälften uppätet och kommer på att fan jag skulle ju ta en bild, men då var det liksom inte så mycket att ta en bild på längre.. Men gott var det i alla fall och det var väl det viktigaste :)

Min skylt

I år har jag nummer två, typ det fulaste numret jag vet, men det är ju inte numret som avgör hur bra man är som tur är. Och stället jag kommer ifrån var ju inte riktigt rätt stavat, står Alvadalen ifall ni inte ser det, haha :)
 

Dag 4

Dagens första träning avklarad, 4 kvar innan det är dags för första matchen, längtar!

Nu ska jag försöka prata lite med pappa på viber om det funkar, brukar vara lite dålig mottagning.. Men om ni vill prata med mig på skype, viber, Facebook eller vad som helst så passar det bäst för mig att göra det mellan mina träningar, typ mellan 11 och 2/3 vilket är typ 17-20/21eran tid, bara så ni vet:-)

Nästan som hemma..

Idag har det regnat, blixtrat och åskat typ hela dagen. Känns nästan som man är hemma, i alla fall med tanke på regnet. Det enda som inte stämmer är väl att det fortfarande är varmt fast det är super dåligt väder. Vi fick typ sitta och vänta 2 timmar innan vi kunde gå ut på eftermiddagsträningen och då var ju egentligen våran träningstid slut men vi körde en timme ändå..

Imorgon ska jag välja kurser och schema och det, vet inte alls vad jag ska ta. Har funderat på ett program som heter forensic science, det är analytisk kemi om jag fattat det rätt så man typ kan bli kriminalare bland annat. Men jag får se, ska jag bara vara här ett år så spelar det ju inte så stor roll egentligen, men man vill ju inte läsa tråkiga ämnen som historia och språk, men tror typ dom kurserna är obligatoriska, bläää
 
Hoppas allt är bra med er, med mig är det bara bra och det känns skönt att man börjar komma in i allt mer och mer, men jag saknar er därhemma förstås <3

The locker room

Bild på omklädningsrummet här nedanför. Vi har varsitt skåp där vi kan ha våra grejer i och så tvättar dom allting åt oss så det är skönt. Dom är rätt smarta här faktiskt ifall ni inte trodde det ;) För när de tvättar våra grejer så har vi allt på en sån här grej (bild från internet) och så trär man bara på alla kläder på den och sätter ihop den och strumporna sätter man fast i det svart snöret och drar åt. Sen så ligger dem tvättade i omklädningsrummet nästa dag med alla kläder på, praktiskt!.
 
Mitt skåp är det i mitten av de gula lapparna/skyltarna, vi har inte fått våra riktiga skyltar än så därför har vi såna. 
 
 
Här är byggnaden med alla omklädningsrum, gym, pool, training room med mera. Till vänster är fotball planen och bakom byggnaden är gräsplanerna, där tränade vi idag.
 
 
 
 
 

Onsdag

Just nu regnar det och åskar här, men vi slapp det i alla fall på träningen (vet inte om det var bra eller inte) så det var ganska varmt ändå fastän det inte var så soligt. Idag körde vi lite olika posession play och efter varje match man förlora, alltså om man fick ihop minst antal pass tillsammans tex, så fick man göra antingen armhävningar eller situps..

Nu ska jag se om det är någon som vill skypa eller något med mig annars ska jag nog sova fram till nästa träning. 4 timmar till nästa träning, fast jag ska nog vara där om 3 timmar. Har ont i baksida lår, som jag haft typ hela sommaren, så måste till training room (där man sköter om alla skador och sånt). Igår körde jag med värme och is, först is två minuter sen värme två minuter, hoppas det ska bli bättre nu. Btw, kan ju säga att rummet är ganska så mycket större än Calles lilla rum hemma i Kvarnsveden i alla fall och det är väl ganska tur eftersom typ hela laget håller till där just nu, haha.

Musikvideo

Idag har vi gjort lite team bonding, alltså för att få ihop laget och så. Och idag delades vi in i fyra olika grupper och vi har fått i uppgift att göra en musikvideo tillsammans, det kommer nog bli kul, och om vi lägger upp den på youtube eller något så kommer jag länka. Men den ska inte vara klar förrän nästa lördag tror jag, så ni får vänta ett tag ;)

Nu är dag 2 av preseason avklarad och jag ska lägga mig nu, klockan är 21:17, det har nog aldrig hänt förut men jag är såå trött. Godnatt med er!

Planen

Så här ser planen ut som vi tränar på just nu. Det är ju egentligen en fotball plan så jag tror bara vi använder den nu under preseason. Men det är typ den enda planen med stora läktare så jag tror att det brukar vara mycket folk här när dom har match, så dom ska man nog kolla på någon gång.
 
Här på bilderna är det killaget som tränade innan oss (de började 6 på morgonen!) och jag tror dom är rätt så bra faktiskt!
 

Preseason dag 2

Träning 3 avklarad, bara 16 träningar och 3 matcher kvar av preseason då, på totalt 13 dagar.. Men nu är i alla fall testerna avklarade och jag klarade dem båda. Jag fick bäst av alla tjejer i laget, vi är kanske 25 stycken, så det var kul! :D Idag är det inte riktigt lika varmt som igår så det är skönt, men det är ändå varmt för att vara mig, som en varm sommardag i Sverige liksom. Träningar är riktigt roliga tycker jag, men ganska jobbiga också. Är ungefär som dom träningarna jag är van med i KIK, som typ possesion play och mycket spelövningar osv..
 
Igår fick våran tränare ett litet utbrott på oss, eller inte så litet, det var ganska stort utbrott. Han stod och prata och skällde på oss i typ 10 minuter efter träningen igår för att det var så få som klarade 2 mile testet, 5 stycken av 25 klarade det, så han var inte så nöjd med det. Han sa att om vi ska vara bäst i USA så måste vi vara mycket bättre tränade osv osv.. Sen sa han att om intensiteten sjönk på nästa träning (alltså idag) så skulle vi springa istället, men som tur var slapp vi det. Sen sa han att vi måste HATA att förlora så om vi kör typ spel på träningen, smålagsspel, possesionplay eller nått sånt så måste det laget som förlorar springa efter bara för att vi verkligen ska hata att förlora, för ingen vill ju liksom springa extra när man är helt slut, det skulle väl vara jag i så fal, haha.. Men jag tycker tränaren är bra ändå, gillar att han är seriöst och verkligen vill att vi ska vara bäst i hela USA.
 
Aja, nu ska jag sluta babbla om det, vet inte ens hur många som är intresserade av vår träningen. Men eftersom vi har preseason nu så gör vi inte så mycket mer än att tränar så därför handlar de flesta inläggen om det :)
 
Förresten, efter träningen igår och idag, testade jag på ice bath (isbad) och det var inte så farligt som jag trodde. Typ som att bada i en kall sjö på sommaren, 18-20 grader ungefär. Så efter träningen sätter man sig i en tunna med vatten, fyller på is och sitter där i ca 10 minuter och det ska tydligen hjälpa återhämtningen. Vet inte om det funkar, men det borde ju göra det eftersom alla här i USA gör det. Jag var faktiskt ganska pigg i benen i morse så det kanske hjälper lite grann faktiskt.
 
Så här ser det ut:
 
 

Preseason

Preseason dag 1 av typ 16 är över och jag är så trött, men det är bara att ladda om för jojo-test imorgon.. vi hörs imorgon, måste verkligen sova nu, god natt :-)

Träning nummer 1 avklarad

Nu har vi gjort första träningen och första testet och jag är helt slut, klarar inte av den här värmen. Jag klarade i alla fall testet, 2 miles på 13:26. Har gjort bättre hemma men skyller på värmen. Vi var typ bara 5 som klarade det och jag var näst först så det var skönt :) Sen tränade vi försvarsspel efter det 1 mot 1, 2 mot 2, 6 mot 6. Kul att det äntligen är igång, men det är jävligt varmt så det blir så himla jobbigt.
 
Efter och före träningen måste vi väga för att se hur mycket vätska vi förlorar och för att se till att vi håller vikten. Jag väger typ 130 pounds, eller vad dom nu mäter i, så man känner sig ganska tung, haha. Sen efter träning tog jag is på mitt knä för jag har lite ont. Man använder typ is till allting här om man har ont. Man fyllde en påse med is och knöt den och tejpa runt där man hade ont, får se om det hjälper, hoppas det!
 
Som jag skrev så fick vi ganska mycket kläder igår, fett snygga. Vi fick 2 short, 2 träningstshirts, 2 t-shirt som resekläder, 1 långärmad resetröja, 1 lång byxa (fett skönt), 1 3/4 byxa, 1 fleecetröja, 2 par strumpor, 1 regnjacka och en ryggsäck och en väska. Har dock lärt mig att jag inte ska ha small i USA, fett små tröjor men fick som tur var byta några av dem :)
 
Nu ska jag vila lite innan nästa träning, hörs sen!
 
morgonens träningskläder
loggan
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Godnatt

Idag har vi fått träningskläder, fett snygga och hur mycket kläder som helst, gillar't! Visar sen för klockan vart så himla mycket nu så måste sova och tagga inför test imorgon bitti.

Förresten, besöksstatistiken steg som fan när jag la upp länken på facebook, fett kul :) Och kul att några ville kommentera också, men jag undrar bara hur det funkar när jag svarar på kommentarerna, ser ni det eller måste ni gå tillbaka till inlägget och titta? Säg hur det är någon :)

Ska försöka uppdatera imorgon men då börjat preseason och vi har ett sjukt schema, men ska försöka :)
GODNATT!

Booring

Rätt så boring att vi inte har nå speciella aktiviteter idag förrän vid fyra, om typ en timme då. Man vill ju att vi ska göra saker med laget så att man kommer in i det så fort som möjligt. Har bara varit ute och solat lite med norskorna och svenskorna, dör av värme.. Sen varit lite med amerikanskorna och spelat något ölspel, men så klart inte med öl utan med vatten. Vi måste dricka mycket vatten säger dom så det var ju perfekt, fast drack så mycket så man fick ont i magen och så går man på toa typ hela tiden och kissar ut allt igen..

Amerikanskorna äter ingen frukost, fattar inte varför?? Dagens bästa måltid. Så nått jag kommer sakna med Sverige är frukost, speciellt helgfrokust hemma hos mammi. Men vår assisterande coach, Allie, följde oss idag och handlade frukost åt oss så vi kan äta under veckan, sjukt snällt. Fast tog nog lite för lite, för skulle kännas rätt dumt att last i hur mycket som helst och så ska hon betala, liite drygt i bland att man är sånt matvrak, haha..

Och mitt svenska godis börjar ta slut, panik, hehe.. Köpte alldeles för lite, vet inte vad jag tänkte med? Men man går ju och äter hela tiden för att man är så hungrig, haha. Men imorgon får vi i alla fall mat, längtar! Längtar dock inte lika mycket till 2 mile test i morgon bitti, men det är jag nog inte den enda som inte gör, men det ska jag nog fixa hoppas jag om det inte är alltför varmt.

Hoppas allt är bra där hemma, saknar er!

Vaken

Bara vi svenskar som är vakna och alla amerikaner ligger och sover.. Känns ju rätt bra ändå att man är morgonpigg, händer ju inte så ofta att man vaknar sju av sig själv liksom.

Rummet

 
Så här ser rummet ut som jag och min roommate Susanne, från norge, bor i. Inte så jätte mysigt än, men det hoppas jag att det kommer bli senare för ska ju trots allt bo här ett år eller ja 10 månader. Känns rätt sjukt faktiskt, har nog inte riktigt fattat det än..
 
 
Nu är det nog dags att sova i mina ny lakan från IKEA. Åt på IKEA idag förresten, köttbullar, fett gott! Det känns ju nästan som att man är hemma..

Varmt

Vi var ute på en liten joggingtur med laget nyss, och jag höll ju på att dö av värmen.. 30 grader, hur kvavt som helst och vi sprang mitt på dagen när det är som varmast. Om det är så här på måndag kommer jag absolut inte klara två miles, men som tur är springer vi åtta på morgonen då.

Tidigare idag har vi gjort physicals (läkarundersökning) och haft något möte och nu ska vi snart åka till mallet och handla och äta, äntligen!

Framme

Nu är jag framme i New York. Flyget gick bra, förutom att det spöregnade och åskade så vi fick vänta i planet ett tag innan vi kunde gå av.

Än så länge är det ingen risk att jag ska gå upp i vikt i alla fall, för vi verkar inte få någon mat förrän på måndag.. Så jag är skit hungrig men köpte lite frukt och så till rummet i alla fall.

Igår träffa jag de flesta tjejerna i laget och var och handlade lite till rummet på IKEA. Sen var man ju ganska trött så gick och la mig tidigt, men det var så kallt på rummet så kunde knappt sova, trodde det skulle vara tvärtom eftersom det är 22-24 grader på natten..

Men nu har ni i alla fall fått en första uppdatering från mig, vi hörs snart igen :-)

På väg

Nu lyfter snart planet mot New York, spännande!! Vi ses i jul sverige

3 dagar!!

Om tre dagar sitter jag på ett flyg på väg över atlanten, känns rätt sjukt och tror inte riktigt jag fattat det än. Packat har jag heller inte börjat med än, men har i alla fall börjat tvätta lite kläder. Hur ska man kunna få plats med allt man behöver?? Just nu sitter jag med min nya dator och installerar program, som typ skype (lägg till mig, hannawesterling) och i-tunes. Skaffa appen viber också ni som vill snacka med mig så kan vi smsa till varann också!

Lite nervös börjar jag bli faktikst men ser också fram emot det väldigt mycket. Lite orolig över engelskan att jag inte ska kunna snacka med någon haha, men förmodligen kommer jag komma in i det väldigt fort, hoppas jag i alla fall ;)

Men nu måste jag försöka göra lite nytta och ta vara på den lilla tiden jag har kvar här uppe i regniga skogen för sen kommer jag ju bo en halvtimme i från en av världens största städer och där kommer det förmodligen vara lite varmare än här också (vet inte om det är skönt eller inte när vi ska träna som nå tokar, hehe)

Ha det bra så länge!

RSS 2.0