DROP

Nu har jag droppat en av mina klasser, så två lektioner mindre på schemat. Rätt skönt faktiskt. Kan ju lägga en del mer tid på de andra ämnena då, för är fortfarande en hel del plugg i dem.


TRÄNINGSVÄRK

Min överkropp är helt död alltså, träningsvärk!! Vi kör bara överkropp när vi har styrka, vet inte riktigt varför (antar för att det är för att vi har ett spänstprogram också). Men en sak är i alla fall säker, jag kommer fan vara biff om några veckor, haha!
 
Btw Lisa, inte riktiga pull-ups utan såna med hjälp, annars skulle det ju bara omöjligt ;)

SPRING SEASON

Då har vårsäsongen börjat då vilket i stort sett bara innebär kondition och styrka. Började med 2 miles (=3,2 km), hatar det. Fick i alla fall 13:35, 13:45 skulle vi ha under preseason så klarade det i alla fall men kan förhoppningsvis göra lite bättre efter all träning. Helt död efter det var det dags för ett spänst/hopp, mjölksyra som bara den. Sen styrka på det, först av allt 3x25 av tre olika sorters armhävningar, man ba hallå?! Sen pull ups, dips och en hel del drös med magövningar. Men jag överlevde i alla fall, yoga kommer nog sitta fint imorgon känner jag. Hej träningsvärk!


SÖNDAG

Söndagar är seriöst den mest slappa dagen på veckan. Legat i sängen hela dagen, förutom någon tur till winnick för mat, tvättning nere i källaran och en tur till red mango för frozen yoghurt, vilket var jävligt gott!

SMART

Känner mig helt handikappad utan telefon. Väldigt smart att jag tappade den i toaletten så den inte funkar. Ååå va klantig jag är. Fast nu har jag i alla fall en anledning till att köpa en iphone 5 om den inte börjar funka snart. Men 5000 är seriöst mycket att lägga på en liten telefon som jag kommer tappa i backen och spräcka skärmen på. Men förhoppningsvis börjar min funka igen efter lite torkning på ac:n. Hoppas hoppas!

SNÖ

Här är det också kallt Faster och Ivan, men inte riktigt lika kallt som hos er skulle jag tro. Men jag saknar min dunjacka lite faktiskt. Igår snöade det också för andra gången sen jag varit här. Sist blev det ju snöstorm men nu var det inte riktigt lika mycket, men ändå lite kul med snö. Känns konstigt med gröna gräsmattor i Januari liksom.
 
Idag har jag gjort klart lite plugg, tränat och nördat candy crush. Nu blir det lite middag sen får vi se vad som händer. Utgång eller inte?? 
 
 

MUMS

Body lotion från Victoria's secret, så gott dom luktar! Fast den bästa, coconut, lämnade jag tyvärr hemma. Blir nog att köpa ny. Och sen Escada parfym som jag fick med syrran i julklapp. Så detta är vad jag använder just nu när jag vill lukta lite gott :)


JACKIEEE

Jag och Jackie, för ett bra tag sen. Kom på att jag är rätt dålig på att lägga upp bilder på mina kompisar, men det är kanske för att jag aldrig tar några bilder. Tur mina vänner sköter det när man har en mobilkamera som suger.


SUCKS

Denna terminen kommer jag ha en fredagsklass, vilket man vanligtvis inte har. Det kommer suga rätt mycket, ska ha kemi lab mellan 1.30-4.30. Yeeeeeey. Tur jag har Danielle med mig i alla fall. Och medan de andra i laget simmar vid klockan 1 kommer vi bli tvungna att simma 8am istället! Ännu mer yeeeeeey. Men men, man ska ju ta vara på dagen eller hur??


NEW IN

Gillar min nya nike tröja.. Kände att jag behövt lite varmare kläder, är svinkallt här nu. Jag som trodde jag skulle få slippa kylan när jag kom hit, men nej nej.
 
 

SKOLA

Hade två nya klasser idag också, engelska och kemi. Engelskan känns helt okej, ung lärare som verkar bra plus att jag har det med Morgan så det är nice. Sen var det kemi också, dagens lektion var nog ett skämt. Hur många ml går det på en liter, hur gör du om meter till nanometer, vad är skillnad på kilo och milli? Och så avancerade uträkningar istället för att bara tänka ut i huvudet. Åå får panik på sånt där. Fattar inte varför dom ska ha inches, pounds och allt vad det är istället för att ha samma som alla andra..  

SPRING SEASON

Idag körde jag lite egen träning, track workouts igen. 4 x 4 laps, 4 x 2 lap. Men nästa vecka börjar det på riktigt. Track workouts måndag, onsdag, torsdag. Yoga och lite fotboll tisdag. Simning fredag. Droppa criminal procedure klassen känns mer än lockande just nu.. Spring season it is!

SKOLA

Då var skolan igång igen då, och känns direkt som man inte haft något lov. Trodde jag skulle vara morgonpigg på grund av jet laggen, men icke. Hade två biologi lektioner idag, statistics och criminal procedure. Biologi är precis som vanligt, samma lärare och bara fortsättning från hösten. Statistics verkar helt okej, förutom många prov och jävligt massa homework. Men läraren är rätt skön i alla fall. Criminal procedure var inte direkt någon höjdare, kändes som när jag började här och inte fattade någonting på lektioner. Gammal gubbe till lärare. Nej det blir nog den jag droppar om jag ska droppa någon klass. Så det var utvärdering av dagen det.
 
Har redan massa läxor att göra så är väl bara att komma in i plugg mode igen. Laddade ner spotify precis, så det ska nog hjälpa. Tur mamma köpt premium så man kan låna ;) Favoritlåtar just nu är Scream & Shout, Little Talks, Astrologon, Take Care, Ho Hey, A thousands years, 2 reasons. Rätt blandat, men det är så jag gillar det. Har nog aldrig haft en favoritlåt eller artist, lyssnar bara på allt jag tycker är bra helt enkelt.  
 
Förresten mamma, vad ska du till Island och göra? Kan vi inte åkta till Thailand eller Grekland istället?

TRÄNAT

Min kondition är in direkt på topp nu efter lovet. Men nu kan jag äntligen gå till gymmet igen och springa inomhus. Jag kanske inte har sagt det, men vi har ju en trackbana på 200 m inomhus, så det är nice! Så idag gjorde jag alltså en track workout (plus lite mage och lite mer kondition), med någon extra minuts vila någon gång. Lär ju börja lite lungt. Men det påminner i alla fall mig om preseason som vi tränade hemma i själva i Sverige, och så bra form som jag var efter det har jag nog aldrig varit. Men kanske lyckas komma tillbaks till det efter spring season, vilket innebär jävla massa track workouts.
 
Nu om jag ska orka blogga får ni ju orka kommentera lite. Så kan ju jag försöka svara här, eftersom ni ändå inte ser om jag svara på kommentare. Deal?
Lisa, kanske ingen risk jag lägger på mig några extra kilon nu heller, har en känsla av att våren kommer bli rätt tuff ;)
 
 
 

BACK TO UNHEALTHY

Började med en egg 'n cheese macka och sen våffla med blåbär och grädde på det, till frukost alltså. Då börjar det onyttiga livet igen då..
 
T

FRAMME

Nu är jag framme i New York igen och redo för vårterminen som börjar imorgon, även fast jag helst skulle sluppit skolan då. Flög över Island denna gången och bytte flyg där. Ganska konstigt land, helt brunt typ, lite vulkaner och så lät det som dom prata älvdalska. Här är några bilder när vi flög över (men första bilden är över Norge tror jag)
 

NEW HAIR

Klippte och färgade håret igår, blev nöjd faktiskt! Kände att det var dags eftersom jag senast var hos frissan när jag fyllde 18, och snart fyller jag tjugo liksom..


CANDY CRUSH

Är beroende av detta spel alltså! Men få har jag ju i alla fall något att sysselsätta mig med på flyget. Det som suger är ju bara att om man får slut på liv måste man vänta typ en halvtimme på nya... #candycrushprobs


I BORLÄNGE

Sitter nu på stationen i Borlänge och väntar på Annika. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men det viktigaste är ju att jag får träffa henne innan jag åker tillbaks över Atlanten igen. Stannar här någon dag här innan det blir hem till Älvdalen igen de sista dagarna. Ska bli skönt att komma tillbaks till New York och plusgrader, eller i alla fall grader runt nollan. 24 minus i morse när jag stod och väntade på bussen var inte okej alltså.


FRAMTIDEN

Vårterminen har inte ens börjat och jag oroar mig redan vad jag ska göra i sommar och höst. Får panik över det för har ju ingen aning, eller lite funderingar har jag såklart men inte så mycket mer än det. Ska jag tillbaka till USA ett år till så är väl sommarplanerna ganska klara, jobba och spela med Mora kanske eftersom det är närmaste laget här (hatar ibland att bo på landet)... Men annars känns 3 månader i dalen inte överdrivet kul, man tröttnar rätt fort. Annars ska jag sluta mitt äventyr i New York och börja plugga i Sverige. Älskar att vara i USA men känner att det inte ger mig så mycket fotbollsmässigt och inte i plugget heller då jag inte vet om jag vill jobba med det jag pluggar (forensic science). Självklart är det kul att få spela mycket matcher, göra många mål och vara en ganska viktig spelare, men vill liksom känna att jag utvecklas hela tiden också och det gör jag säkert, men inte så mycket som jag vill.

Sen är det ju det där med vad man vill jobba med, universums svåraste fråga typ. Kanske vill jag bli forensiker som jag läser nu (typ kriminalare, kolla fingerprints och sånt) eller så ska jag bli civilingenjör vilket jag funderat på längst, men vad för ingenjör? Väg- och vattenbyggnad har jag funderat på men annars kemi, teknisk design eller något annat. Annars kanske man bara ska bli högskoleingenjör? Kortare utbildning men typ samma jobb. Blir tokig på detta! Men vad vill jag jobba med då, vill jag jobba med byggnader som tex projektledare eller planerare? Egentligen är jag ju rätt nördig, smart och osocial så kanske kemiingenjör eller forensiker skulle passat mig bättre och bara sitta på lab hela dagarna, men vill jag det? Så jäkla svårt det här. Men problemet (måste sluta se problem, haha, men ibland är det bra jobbigt att man har så många valmöjligheter) är väl om jag ska plugga, vart ska jag plugga, vad ska jag göra i sommar och vilket lag ska jag spela med?

Har såklart idéer om allt, men än så länge är det bara idéer. Göteborg har jag funderat på bra länge, men det är ju mest för väg- och vattenutbildningen finns där som jag också funderat på länge. Annars har jag ingen aning, Stockholm kanske? Tråkigt bara att det är så svårt med bostad där, men skönt att det är relativt nära hem och rätt många fotbollslag. Men vad ska jag göra i sommar i så fall? Ska jag åka ner så fort som möjligt och försöka få jobb där och börja spela fotboll med ett bra lag, vilket vore kul om man nu visste att man får jobb, eller ska jag jobba här i Älvdalen (har ju garanterat jobb på plantsättning tror jag, vilket är skönt) och spela med ett lite sämre lag, typ Mora. Kvarnsveden är ju säkert ett alternativ också, men jobbar jag i Älvdalen så orkar jag inte pendla. Inga sköna minnen av det från förra året. Ska jag till Göteborg så är det ett lag jag funderat på att kontakta som heter Hovås/Billdal och spelar i damettan i år, samma som Kvarnsveden, annars finns det inte så många mer lag förutom Allsvenskan då och gå ner mer än en division vill jag inte göra direkt. Frågan är väl bara om dom vill ha mig i laget (lite krångligt att komma in mitt i säsongen liksom) och om man har någon chans att spela. Men ska i alla fall kontakta dem och se vad de säger, så slipper man fundera på det mer. Annars vet jag inte riktigt vart jag ska flytta, för vill ju ha en bra utbildning och samtidigt hitta ett bra lag att spela i. I Stockholm finns det ju som sagt lite fler lag att välja på...

Annars finns det ju en annan idé som jag inte tänkt på jättemycket och det är ju om jag ska tillbaks till USA och bara stanna höstterminen (vill ju egentligen vinna nationals och höstterminen är ju jävligt kul med två matcher i veckan även om det är ganska jobbigt också eftersom man typ är skadad hela tiden) och sen åka tillbaks till Sverige och börja med ett nytt lag inför säsongen 2014 liksom. Lättare att hitta lag då eftersom alla letar nya spelare och vårterminen på college är ju liksom inte så mycket fotboll direkt, inte om man jämför med hemma i alla fall. Men då måste jag ju få jobb och sånt till våren, eftersom ingen utbildning jag vill gå börjar då, vilket inte är någon garanti. Och har aldrig riktigt varit bra på det där med jobbsökande. Det jobbiga är ju att jag säkert måste bestämma mig snart om jag ska tillbaks i höst, för tränaren behöver ju veta. Och tänk om jag ångrar mig sen då?? Vem vet hur jag känner om fyra månader.

Som ni märker så ha jag typ tusen frågor och jag ska alltid hålla på att fundera och tänka så jävla mycket, vilket jag hatar med mig själv men som ibland kan vara en bra egenskap, i alla fall i skolan. Kanske ska bli någon nörd på ett lab och hålla på att analysera och sånt, är ju trots allt rätt bra på det, haha. Nej men seriöst, grejen är den att jag får sån jäkla ångest när jag inte vet vad jag ska göra, vill liksom ha mitt liv planerat och jag suger på att ta allt som det kommer. Behöver nog börja gå i terapi och prata med någon, för det här är fan inte normalt, eller är det? Åker jag tillbaks till USA så gör jag väl det ganska lätt för mig, men bara för att det är lätt är det ju inte säkert att det är vad jag vill. Ibland önskar jag bara att någon visste vad jag ville och kunde bestämma allt åt mig, när man är så jävla velig och inte vet någonting själv. Man har ju ingen aning vad som är bäst i framtiden liksom och om man kommer ångra sig då, men hur fan ska man veta det? Men hellre ångra något man har gjort än ångra något man inte gjorde.

Jävligt långt inlägg men egentligen skrev jag mest det här för min egen skull, för behövde verkligen skriva av mig. Det är dom här tankarna som snurrar i mitt huvud när jag ligger vaken på morgonen och inte kan sova, eller ja egentligen tänker jag på det 24/7. Men när man inte har annat att tänka på blir det ju att man tänker på det extra mycket och ni kanske förstår att man får ångest om man tänker så här jävla mycket som mig. Så nu om ni frågar vad jag ska göra i sommar och höst så förstår ni kanske att jag inte har något bra svar, inte än i alla fall...

Nu är det en vecka tills jag åker tillbaka till USA, vilket ska bli kul, och då blir det nog lite mer normal uppdatering igen för er som väntat på det. Fram tills dess får ni nog stå ut. Nu ska jag gå upp ur sängen och fundera ännu lite till på det här, haha. Tack för mig så länge, hörs hej!


BARA LEKSINGAR, ÖVERALLT LEKSINGAR

Matchen i Globen vart ju lyckad! 5-0 till Leksand och kändes som det var leksingar i hela Globen. Lite shopping har det blivit också, egentligen skulle jag väl inte shoppat när jag bor i New York, men lite grejer som jag behövde så intalar mig att det var okej. Imorgon blir det hockey igen, Leksand-Djurgården. Vilket även kommer blir första gången jag träffar pappa sen jag kom hem från USA. Japp det är sant.. Sen måste jag fan se en NHL-match också nu när lockouten är över, grymt!
 
Lite bilder..

STOCKHOLM

Nu är vi framme i Stockholm för en weekend med daladerby och mys!


HALLOJ

Blir inte så mycket uppdatering nu på lovet, men det hoppas jag ni står ut med   :) vad har jag gjort än så länge då?  Först har jag varit hemma här hos mamma och haft mysigt i någon vecka, firat jul, ätit mat, slått in klappar, kollat på tv, byggt pussel, åkt madrass och kälke, tränat lite, träffat farmor och annan släkt, kikat JVM och skidor och umgåtts med åsengänget. I måndags åkte jag till Borlänge för att fira nyår med några ur gamla klassen och några till, och allt kändes precis som vanligt, haha, rätt sjukt det där. På tisdagen, igår, chillade jag hos Annika, åt kebabpizza och spelade Uno. Sen idag har jag träffat några saknade tjejer från mitt gamla lag, blev lunch på kompis. Nu är jag hemma igen och i helgen väntar en tur till Stockholm för att se derby, Mora-Leksand, och två hotellnätter. Bra julklapp det där! Just ja, fick A i betyg i alla ämnen också, kunde ju inte börjat bättre!
Här kommer lite bilder från senaste veckan...

RSS 2.0