Molloy

Igår spelade vi mot Molloy och det blev en enkel 2-0 vinst. Hade kunnat göra rätt så många mål till men en vinst är alltid en vinst. Och nu vann Queens över Bridgeport som varit obesegrade än så länge, vet inte om det var en läggmatch eller inte. Men i alla fall möter vi Queens på lördag och de kommer vara så att om vi förlorar är säsongen slut för oss och lika för dem om de förlorar. Så kan ju säga att det definitivt kommer bli den viktigaste matchen för den här säsongen. Inget annat än vinst som gäller alltså!

En rolig bild som Jeanine la upp på Facebook från gårdagens match...



Video

Det har varit lite dåligt med det på senaste tiden men nu ligger det äntligen en ny video uppe. Så här kommer en video från våran match i lördags.
 
 
 

Söndag

Tack så mycket för kommentaren om matchen igår! Så gulliga ni är! :-)

Idag har varit en typisk söndag. Tvättat, gjort lite läxor, skypat och tagit det mest lugnt. Somnade vid tolv igår kväll när jag antar att många i laget just precis kommit ut till baren. Men kändes som jag gjorde rätt som stannade hemma. Sov ända fram till 9.30 utan att vakna upp en ända gång. Första gången de hände den här terminen så antar min kropp verkligen behövde lite sömn. Sjukt sliten efter matchen igår.

Pratade med mamma och planerade lite vad vi ska göra när de kommer. Frågar vad hon vill göra och hon svarar: ja jag vill ju i alla fall handla sån där body lotion och parfym från Victoria secret. Haha bra prioriteringar där mamma :-)

Big Second Half Powers Women's Soccer Past Mercy, 5-2

Jag älskar att de alltid tar de fulaste bilderna de kan hitta till hemsidan... Men i alla fall här är en text från vår hemsida om någon är intresserad (http://liupostpioneers.com)

BROOKVILLE, N.Y. (Oct. 26, 2013) - Tied 2-2 at halftime, the LIU Post women's soccer team exploded for three goals in the latter stanza to defeat Mercy, 5-2, in a crucial East Coast Conference tilt Saturday at Robert Blitz Field in Brookville, N.Y. With the win, the Pioneers are now 12-3, and 5-2 in ECC play.

LIU Post drew first blood in the contest nearly 13 minutes in. Sophomore forward Susanne Vistnes (Randaberg, Norway), who finished with five points (2 G, 1 A) on the afternoon, played a pass from the right sideline into the box. Freshman forward/midfielder Julia Backman (Morsil, Sweden) then headed it past Mercy sophomore netminder Nicole Augustine (Kingston, N.Y.) to give the green and gold a 1-0 lead.

Just 2:16 later, a costly Pioneer error tied things up for the Mavericks (10-3-1, 5-2 ECC), who held a 5-1 edge in corner kicks. As sophomore starting keeper Katelyn Phillips (Littleton, Colo.) sent the ball out of harms way, junior midfielder MacKenzie Cochrane (Mission Viejo, Calif.) intercepted the clear, and lobbed a shot over the LIU Post goalie, tying things up at 1-apiece.

The hosts would re-gain their one-goal cushion in the 33rd minute, when sophomore midfielder Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden) scored on a breakaway, via a feed from Backman. However, the visitors would answer before the break, off a Jackie Karras (Nesconset, N.Y.) tally, to make it a 2-2 game at the intermission.

Eight-plus minutes into the second half, LIU Post grabbed their second lead of the match, and never looked back. Vistnes settled a pass from Westerling, and fired a shot inside the right post for the goal. Nearly 11 minutes after that, Westerling (2 G, 2 A) pitched in some much-needed insurance, when she curved a 15-yard attempt into the mesh, to widen the green and gold's advantage to 4-2.

Vistnes and Westerling teamed up one last time in the 77th minute to cap off the scoring. A give-and-go between the two players led to an 18-yard snipe by Vistnes that struck off the crossbar, and bounced over the goalline.

In net, Augustine and junior Stephanie Casey (Hopewell Junction, N.J.) combined for two saves for Mercy. Freshman Hreffie Agnarsdottir (Reykjavik, Iceland), who earned her first collegiate win, and Phillips did not make a stop in 90 minutes of work for LIU Post.

Head Coach Mark Dawson and the Pioneers are back in action Wednesday (Oct. 30), when they wrap up the home portion of their 2013 schedule against Molloy. The opening kick is scheduled for 3 p.m.


Senior day

Det kändes också riktigt skönt att vinna idag eftersom det var senior day. Vi började med lite prat i omklädningsrummet och coach pratade om alla seniors och de fick presenter och ett foto på dem som vi andra signerat. Ute på planen innan matchen fick de blommor osv. Sen blev det tårta på tailgaten efter matchen. Hoppas och tror seniors hade en riktigt bra dag :)


Här är de fotona vi signerade, hade också velat vara senior här så jag hade kunnat fått en, så snygga!

Tårta med bilder på seniors. Heidi var tyvärr inte med på tårtan för föräldrarna visste inte hon var senior då hon bara gått tre år men hon kommer ta examen i vår. Men hon fick en egen liten tårta med sitt namn på. 





Great win

Så himla skön vinst idag. En av de viktigaste matcherna denna säsongen och vi gjorde det grymt bra. Men det var lite spännande där ett tag. Vi gjorde första målet, sen gjorde de 1-1. Vi lyckades göra 2-1 (fick ett grymt pass av Julia i djupled som jag gjorde mål på). Sen så kvittera dom igen och i halvlek stod det 2-2. Men andra halvlek dominerade vi totalt och till slut vann vi med 5-2. Skön vinst mot ett riktigt bra lag. Jag var delaktig i de flesta målen då jag gjorde två av dem och så gjorde jag två assists till Susie som alltså också gjorde två mål. Tror aldrig jag gjort så många poäng i en match så det kändes sjukt roligt. Även om jag mest är glad att vi vann! Nu har vi endast två matcher kvar av de sex matcher vi fick lov att vinna för att ha chans att komma till slutspel. Så två till matcher i regular season nästa vecka, som vi ska vinna.
Sen kan slutspelet börja!




:(

Idag har varit en jobbig dag. Först av allt så har jag varit helt sjukt trött och seg hela dagen. Vet inte vad som är fel. Skulle verkligen behöva ett lov just nu. Och sen har det blivit sjukt kallt också och det gillas inte, runt 10 grader ungefär. Idag/ikväll har jag i alla fall haft världens hemlängtan igen... Inte alls kul. Hatar att känna mig så ensam även fast jag har så mycket folk runt om mig hela tiden. Även om det kommer bli jobbigt att åka härifrån så längtar jag verkligen tills jag är hemma igen. Saknar min familj och personer jag bara kan vara mig själv med utan att behöva fundera. Vissa säger att såna här resor hjälper dem att hitta sig själv men ibland känner jag mer att jag bara tappat bort mig själv.. Speciellt dagar som den här.

Ska föröka sova om ett tag och imorgon väntar en av säsongen viktigaste matcher så hoppas jag mår lite bättre då. Sen så är det senior day också vilket är en speciell dag för alla som går sista året. Så dom ska få lite presenter och coach ska prata lite om vad dom bidragit med till laget och så vidare.

Saknar er där hemma, om ni inte redan förstod det :) kram på er

NEW YORK

Samtidigt som jag pluggar sitter jag och planerar vad vi ska göra när mamma och Amanda kommer hit om en ynka månad. Dom har väl egentligen ingen aning om vad jag planerar men jag vet i alla fall vad jag vill göra och visa dom :) ska bli så sjukt kul! Längtar!









Bowling

Igår hade vi bowling istället för träning. Sjukt kul att göra något annat. Vi körde lag och mitt lag utklassade de andra rätt så mycket tror jag. Och priset var valfritt godis så hoppas vi får det på träningen idag!



Haha skrattar ihjäl mig åt denna bild





Gameday

Match idag igen, 3e matchen på 6 dagar så börjar bli lite segt i benen. Idag var det bortamatch mot Wilmington University. Visste inte om det innan matchen men här är en länk om ni vill se matchen: http://m.ustream.tv/recorded/40081386

Jag hoppar in runt 35e minuten i första halvlek och sen hoppar jag in efter 5 minuter in i andra och spelar till ca 80e minuten. Nummer 10 är jag.
Så vill ni kolla på den utan att veta resultatet innan så sluta läs nu haha :) 

Men det blev i alla fall ännu en vinst för er som undrar. Slutade 5-0 efter tre mål från Susie och två från mig. Första matchen på sjukt länge som jag gör två mål faktiskt så det var riktigt kul! Nu väntar 3 superviktiga matcher som vi verkligen måste vinna. Börjar på lördag mot de som ligger tvåa i serien och det kommer bli en sjukt tuff match. Men det är ju dom matcherna som man spelar för! Men det ska bli skönt med lite matchlediga dagar först.

Mål! 

Vet inte varför de står 20 på klockan men det här var iaf slutresultatet, 32-5 i skott! 







Söndag i city

Idag har jag haft en helt underbar dag i city tillsammans med härliga vänner. Strosat runt i central park och tagit sjukt många fina bilder. Sen så åt vi mat på en rätt cool resturang vid Times square. Är rätt sjukt hur fort man vänjer sig med vad man har runt om sig. Att kunna åka in till New York över en dag är ju egentligen hur coolt som helst. Att se skypskraporna, Times squares reklam, gula taxibilar, gatuskyltarna och att gå runt i central park har liksom blivit en vanesak. Även om jag ibland bara känner att jag vill åka hem så vet jag att jag kommer sakna allt det här sjukt mycket. Vilken upplevelse alltså! Gäller att ta vara på de två ynka månaderna som är kvar. Lite bilder från central park och på några personer som jag också kommer sakna sjukt mycket..

Katelyn, Katie, Danielle, jag och Morgan. Filtret transfer gjorde verkligen så att alla bilder såg sjukt bra ut!

Instagrambilden, såå fina vänner man har






Den här tjejen kommer jag sakna mest av alla!













En av mina favoritbilder från dagen

Här är restaurangen vi åt på. Väldigt speciell resturang som var inredd med massa skelett och annat "läskigt". De hade underhållning med Frankenstein bland annat. Och när vi skulle gå på toaletten så var dörren liksom gömd i en stenvägg och sen kom man in i en korridor med böcker som väggar och där hittade vi inte heller dörren för den såg precis likadan ut som väggen. Men det var mysigt och god mat. Ett bra avslut på en riktigt lyckad dag helt enkelt!









Last night

Igår var det utgång som gällde. Blev även denna gång en tidig kväll för mig då vi kom hem runt klockan 1. Helt smockat var det på baren igår och kön var sjukt lång även fast klockan passerat 12. Än så länge har jag inte haft en enda kul kväll ute på baren av de kvällar jag varit ut. Tror fan pre-gaming är det roligaste eller så har jag nog tröttnat lite på Dizzys och Mchebes. Saknar svenska barer där man bara kan sitta och snacka om man inte gillar att dansa..


Vi körde "How I met your mother"- drinking game innan vi drog ut. Kelsey och Morgan som kommit upp med reglerna till det och Kelsey har också gjort en sjukt cool affisch som ni ser i bakgrunden. 




6-0

Idag hade vi match mot STAC, ett lag som inte vunnit en match än. Och det gjorde dom inte idag heller. Hela 6-0 vann vi med (målen ramlar in i goal club..). Och sex olika personer gjorde mål. Jag gjorde ett och så blev jag sjukt glad att Morgan gjorde mål, hennes första collegemål! Fast tyvärr missade jag det men det var snyggt sa de andra i alla fall.

Nu är det dags för homecoming fest. Coach sa till oss i bussen att vi inte fick gå ut idag för vi har en viktigt vecka nästa vecka och så vidare. Alla vart sjukt besvikna och ba jaha... Sen fem minuter senare säger han att han bara skoja. Haha inte shyst att luras sådär!


Ser ut som jag lagt på mig några kilon på magen, tack USA haha...


Idag hade vi rosa svettband istället för vita (om ni undrar vad jag har på armen) för breat cancer awarness. Eftersom jag inte känner någon som haft bröstcancer så skrev jag istället farmor på mitt svettband eftersom hon hade cancer. Så idag spelade jag för hon. Saknade Farmor <3



WIN

Igår blev det en vinst mot Holy Family. 2-0 lyckades vi vinna med, fast det skulle nog kunnat bli lite mer. Jag spelade cirka 10 minuter i första och hela andra. Fick också göra min första assist för säsongen, det var på tiden. 5 matcher kvar nu i regular season och vi behöver lika många vinster. Imorgon möter vi STAC som ligger någon timme bort. Sen är det homecoming här imorgon också så kommer vara sjukt mycket folk på footballmatchen som vi förmodligen kommer missa. Men efter det blir det utgång skulle jag tro!




GAMEDAY

Idag är det dags för match igen. Mot Holy family. Varje match nu är som en playoff match för oss och vi måste vinna de 6 matcher som är kvar för att ha någon chans att komma till slutspel, i alla fall enligt Mark. Jag har inte tränat fullt ut hela veckan för jag gjorde illa mig under Bridgeport matchen. Haft ont lite på baksidan av knät men nu är det mer min vad som är sjukt stelt. Lite bättre nu efter jag fått massage ett par gånger. Igår tränade jag för fullt så hoppas att jag får lite speltid idag.




Downtown

Här kommer några bilder från Soho, Little Italy och China Town. Vi åkte tunnelbana till en station en liten bit utanför Soho. Sen gick vi till Soho och förbi Little Italy. Vi hittade en bra shoppinggata i Soho så där gick vi runt och kikade i lite affärer. Sen var vi helt plötsligt i China Town så där stannade vi och åt på McDonalds. Billigt och bra. Och sjukt skönt att vila fötterna. Här är lite bilder

Trappuppgången ser precis ut som det gör i Stuart Little

En hel vägg med converse på en conversebutik



En bild jag la upp på Instagram, lite redigerad som ni kanske ser men gillar den :)

Jag, Julia och Felicia. Sköna tjejer de där och har alltid Julia på min sida när de kommer till dialekter eftersom hon är från Östersund och Felicia från Göteborg haha ;)








City och svenskt godis

Igår åkte jag, Julia och Felicia in till city. Första gången för mig den här terminen.  Vi åkte till Soho som ligger i downtown och där hittade vi en svensk godisbutik, eller ja Felicia hade kollat upp den före. Sockerbit hette den och dom hade svenskt lösgodis, gissa vem som blev överlycklig! Så det köpte jag såklart. Sen hade de massa andra svenska grejer som nyponsoppa, saft, ballerina, senap, svensk honung, oboy, fiskbullar och till och med Leksands knäcke. Varför har jag inte vetat om den här butiken tidigare liksom??






Hej

Har jättemycket att skriva om men har helt enkelt inte haft tid. Matchen i lördags förlorade vi med 2-1 ifall ni inte visste det. Väldigt jämn match och tyckte egentligen vi var värda att vinna. Men vi satte inte våra chanser och dom hade flytet på sin sida. Men men... Nya tag på torsdag.

Igår var jag, Julia och Felicia till city. Ska skriva och lägga upp bilderna där ifrån sen när jag har tid. Mycket plugg som ska göras först bara så håll ut haha :)

GAMEDAY

Nyss ätit frukost, alltid lika gott! Nu ska jag försöka plugga lite innan det är dags för att åka på match. Kvällsmatch under strålkastarna ikväll. Det gillar vi. Orkar ni inte stanna uppe och kolla på matchen live ikväll/natt. Så tror jag matchen kommer ligga kvar på hemsidan jag länkade i förra inlägget ifall ni vill kolla imorgon eller senare, det ska jag lätt göra i alla fall. Kul att se hur det ser ut när vi spelar liksom. 

LIVE

Imorgon kommer de filma matchen och det går att se den här; www.ihigh.com/bridgeport/ klicka på Womens soccer LIU Post vs. Bridgeport. Matchen börjar ju tyvärr 6 här vilket är midnatt hemma hos er så antar ni kommer sova. Men ifall ni är vakna och vill kolla så kan ni ju testa  länken, tror det ska funka! 




Blåmärken



Det ser ut som att jag slagits, men ni kan vara lugna.. Jag har bara spelat lite fotboll. Brukar aldrig få blåmärken annars så fick bara lov att ta kort på det här, haha. Men som vi sa när jag spelade med Mora; blåmärkena försvinner men poängen sitter kvar ;)

Imorgon väntar en riktigt tuff bortamatch mot Bridgeport som vunnit tio matcher i rad och är rankade 15 i landet just nu. Skulle vara sjukt skönt att vinna över dem och är egentligen ingenting som säger att vi inte kan göra det. Ska bli grymt kul att möta riktigt bra motstånd igen!! Så taggad!

NYC

Igår på vägen hem från matchen åkte vi genom New York. Vet inte riktigt varför med det var kul att se i alla fall. Först såg man hela Manhattan och alla skyskrapor. Det var mörkt ute också och skypskraporna lyste så det såg riktigt coolt ut, som på bild. Sen fick vi en skymt av frihetsgudinnan några gånger också. Många som såg den för första gången då. Till och med amerikaner härifrån som aldrig sett den förut. Vi åkte genom China Town och sen åkte vi över Manhattan bridge. Manhattan ser så coolt ut när man ser det utifrån. Försökte ta bilder med de gav inte verkligheten någon rättvisa alls tyvärr.

Men ungefär såhär såg det väl ut utifrån,    fast vi fick väl inte riktigt så här bra view. Vi satt ju på en buss liksom.



SKÖNT

En av de skönaste vinsterna på länge igår kväll. Riktigt ruggigt väder, dålig plan och bra motstånd. Vi lyckades göra  1-0 i 85e minuten. Och jag fick göra matchavgörande målet. Det behövde jag verkligen. Så skönt att slippa overtime också som det blir om det är oavgjort.







GAMEDAY

Dålig uppdatering här men idag är det dags för match igen. Denna gången borta mot Georigian Court. Dags för ännu en vinst!




WIN

Vinst idag igen. 3-0 mot Daemen. Vi hade väl i princip hela matchen och skulle kunna vinna med mycket mer. Själv är jag inne i en ganska tung period, hoppas verkligen de vänder snart.. Önskar mamma var där efter matcherna så jag kunde få en kram och bli tröstad av henne.

Och tror inte det är meningen att jag ska göra mål heller. Den här bilden på mig hur kan jag liksom inte göra mål här??



Football

Vinst igår med 6-1 mot ett lag som ännu inte släppt in ett mål i conference, skönt! Träning imorse, lite plugg efter det och sen blev det att kolla football match. Börjar förstå reglerna liiite grann och det var väldigt spännande på slutet. Tyvärr så förlorade dom. Blir en lugn kväll nu och så ny match imorgon igen. Dags för ännu en vinst!




Torsdag



Red Mango med sköna vänner var ett bra avslut på en lite deppig dag. Eller ja deppig och deppig, men den blev de efter träningen i alla fall. Dags för match imorgon och denna gång startar jag på bänken. Än så länge har jag aldrig gjort det här så det blir något nytt. En väldigt viktig match i morgon mot ett väldigt bra lag som inte släppt in ett mål i conference än. Men det ska vi nog ändra på. 

Another film!

Eftersom ni gillade filmerna, här kommer en till film från lördagens match mot NYIT. Riktigt kul att LB gjorde mål, hon spelar ytterback så det händer inte så ofta. Ett riktigt snyggt mål (2-0 målet) gjorde hon också efter att ha dribblat förbi typ 3 försvarare.
 
 
 Lisa: Ja jag har tänkt på det där med Linköping/LIU några gånger, vore ju coolt haha, men finns ju ingenting jag vill gå där tror jag.. Men då skulle jag ju fors kunna gå runt med min LIU kläder i skolan liksom, fast dom kanske skulle tro att jag jobba med posten då ju eftersom det står LIU Post haha ;) 

Red Mango

Vill inte veta hur många gånger jag varit på red mango den här terminen, men igår var jag där igen. Skulle gissa på att jag varit där runt tio gånger än så länge. Tur att det inte är så onyttigt alltså. 



Blev en tur på Pathmark också så handla lite andra nödvändigheter. Äter/dricker alltså allt detta för återhämtning. Får hoppas det ger resultat på planen också och att jag kan springa förbi alla motståndare. 



Varmt



Det är inget fel på vädret denna vecka i alla fall. Trodde hösten var på väg men hade nog lite fel.

RSS 2.0