Filmer!

Här kommer två filmer från våra hemmamatcher.. Tack vare Julia så kom jag på att jag faktiskt kan lägga upp dem här så ni kan se dem, kanske är kul med lite annat än bilder liksom. Nummer 10 är jag om ni inte känner igen mig ;)
 
 
 
Förresten, tack för att ni kommenterar! Är jättekul att få kommentarer så fortsätt med det :) Tyvärr så vet jag inte riktigt hur man svarar på kommentaren så att ni ser det utan att behöva gå tillbaks till eran kommentar (för det tror jag inte så många gör). Men jag försöker i alla fall blogga varje dag som ett tack för att ni läser och kommenterar, hoppas det räcker. Men det är alltid kul om ni lämnar någon kommentar ibland så man ser vem som läser min lilla blogg.
 
Ha det bra!

All we do is win

3 matcher på sex dagar är äntligen avklarat och lika många vinster blev det, härligt de! Idag blev det en 3-0 vinst mot NYIT som  ligger precis bredvid våran skola. Killarnas match mot samma skola var dock lite jämnare men de lyckas vinna på övertid. Nu har vi rätt långt uppehåll från matcher för att vara USA för vi har inte match förrän på fredag. Så jag ska försöka blogg om något annat under veckan.

Förresten, nu har mamma och Amanda äntligen bokat sin resa hit, om cirka två månader kommer de och så stannar de i 10 dagar. Ska bli så sjukt kul, längtar! Längtar extra mycket just idag för har sån hemlängtan. Eller allra mest saknar jag vanlig svensk mat, och så familjen och vänner där hemma såklart. Tror jag har mer hemlängtan den här terminen bara för jag hade sån himla bra sommar hemma i lilla tråkiga i åsen tillsammans med alla åsingar.

Hej

Att hjälpa mamma och syrran att boka en resa hit är inte det allra lättaste. 3 timmars Face Time och jag vet fortfarande inte om vi bestämt oss. I alla fall är datumet bestämt och de kommer hit runt thanksgiving. Men ännu är inget bokat. Med våran tur lär väl hotellen vi kollat på bli fullbokade. Efter tre timmars letande så blev jag i alla fall väldigt trött och irriterad.. Just nu sitter jag i ett ice bath och hoppas det ska hjälpa mina ben att bli lite piggare. Hade ingen träning idag som tur var annars hade jag nog inte hunnit Face Time:a över huvudtaget. Resten av kvällen antar jag kommer bestå av plugg, kul day off alltså. 

Another win

Min kropp klarar inte riktigt av det här med match en dag, lätt träning nästa dag och så match igen. Var så sjukt seg i benen igår. Hatar när jag vet att jag kan springa så mycket fortare men mina ben vill inte röra på sig. Men Melissa testar allt för att jag ska känna mig så pigg som möjligt, så får hoppas det ger resultat. I alla fall så vann vi matchen mot Philadelphia med 2-0. Sjukt skönt. Nu har vi två dagar innan nästa match som är på lördag mot skolan som ligger typ på andra sidan häcken.

Mycket fotboll nu alltså men det gillas, hoppas ni tycker det är intressant också 


Firade vinsten med Red Mango igår, alltid lika gott






GAMEDAY

Idag är det dags för match igen. Ingen vila här direkt. Är våran första hemmamatch på våran egen plan också  eftersom vi spelade på killarnas förra gången. Ska bli riktigt kul!

Jag och Katelyn på bilden (och resten av laget förstås) = 110 % 





WIN

Idag hade vi en liten nystart för vårat lag. Vi har lagt de andra matcherna bakom oss och börjat från noll nu. Vi har också bestämt ett nytt tema för laget, vilket är att vi 28 spelare/ledare ska göra det här tillsammans och alla behövs för att vi ska prestera. Så idag före matchen fick vi alla vita svettband som vi skrev nummer 28 på och vi måste ha på dem varje match. En liten kul grej liksom. 


Matchen vann vi med 3-1 efter en rejäl utskällning i halvlek då det stod 1-1. Väldigt skönt! Anfallstrion jag, Julia och Susie fick göra varsitt mål. International power! Riktigt kul att Julia fick göra sitt första mål då hon har haft lite stolpe ut men idag satt den äntligen :-) Rätt sjukt ändå hur prestationen/resultatet på planen kan avgöra så mycket hur jag mår.


Melissa, vår trainer, var så gullig och gav mig en liten påse nötmix med russin, m&m och olika nötter idag som jag skulle äta efter matchen som lite snabb återhämtning.  Allt för att hon vill att jag ska kunna vara så pigg som möjligt inför nästa match. Så gulligt av henne. 

<3

Tack så mycket för alla fina och stöttande kommentarer, det betyder jättemycket verkligen! Känns skönt att veta att ni bryr er <3

Idag har vi haft träning igen så det var skönt. Brukar alltid få mig att rensa hjärnan lite. Annars har denna helgen känts sjukt långt eftersom vi inte haft någon match så man har ju hunnit fundera extra mycket. Imorgon är det skola igen och så har vi match mot Caldwell. Ska bli riktigt kul och vi vill ha revansch från förra året då vi förlorade, en av de enda matcherna vi förlorade. Hoppas mina ben orkar springa nu när jag fått lite extra vila.

Saknar er därhemma!

Varning för långt inlägg

Denna dag har bara känts skit om jag ska vara helt ärlig. Egentligen har jag väl känt mig lite deppig och ensam hela veckan. Vet inte om det är hemlängtan eller vad det är men något är det. Känner mig helt lost, betydelselös och vet knappt ens vem jag är längre. Överdriver inte när jag säger att jag stör mig på mig själv och inte tycker om mig själv alltså. Men det var väl igår som det blev värre och idag har jag bara velat gråta hela dagen typ. Hade individuellt samtal med min tränare igår, och han frågade hur jag mådde och så. Så jag berättade att jag har känt att jag typ inte har någon energi i kroppen, har känt mig helt seg under matcherna. Första matchen kändes det som att jag kunde springa hur länge som helst och matcherna efter det har jag bara känt mig jävligt segt och utan energi. Och ni som vet hur jag spelar fotboll så är ju min uthållighet, snabbhet och inställning det som gör mig bra. Så jag har ju inte alls spelat bra nu på slutet som ni förstår. Så efter det samtalet känns det som jag gick in i väggen helt. Mår liksom dåligt i både huvudet och kroppen, har nog aldrig känt mig så nere. Och har nog aldrig haft så här dåligt självförtroende. Så Mark (tränaren), Melissa (hon hjälper till med skador och allt möjligt) och jag bestämde oss för att jag skulle vila idag från träningen. Sen har jag fått lite piller med Melissa som förhoppningsvis ska hjälpa min kropp återhämta sig. Som vanligt hatar jag att titta på träningen men idag tror jag inte att jag hade orkat göra nå annat. Direkt någon i laget frågade hur jag mår så ville jag bara börja gråta, vilket jag gjorde också. Men är skönt att dom finns och att dom bryr sig.

Imorgon är vi lediga från fotbollen så då får jag ännu en till vilodag, så hoppas verkigen den hjälper nu. Och så hoppas jag att jag mår lite bättre imorgon än vad jag gjorde idag för den här dagen har varit förjävlig. Förlåt att jag är så dålig på att berätta hur jag mår, men vill inte oroa er (läs Mamma) där hemma. Och är så svårt att berätta när jag inte ens vet varför jag mår dåligt. Istället hoppas jag bara att det ska gå över. Men ni ska veta att jag saknar er där hemmma i alla fall. Ska försöka hjälpa mamma och syrran att hitta en resa hit nu så jag har något att se framemot. Saknar min syster Amanda asmycket också. En av mina bästa vänner som verkligen förstår mig och en av de enda jag kan vara helt mig själv med för jag vet att hon fortfarande tycker om mig oavsett hur konstig jag är.

Sen tror jag att jag måste ta tag i lite mental träning igen som jag gjorde så bra under sista året på gymnasiet. Har typ tappat allt det nu och är nog därför jag har så jäkla lågt självförtroende på plan och annars också. Och speciellt när jag inte har energi till att springa som är det jag är bäst på, så blir det ännu jobbigare. För annars har jag alltid kunnat jobba hårt om det gått dåligt men nu kan jag inte ens det. Dags att prata med Göran lite igen kanske? Göran är mental tränare för Moras innebandylag och han hjälpte mig mycket under trean när jag gjorde mitt projektarbete om mental träning. Riktigt duktigt är han.

Tur att det inte är så många som läser min blogg för nu har jag verkligen fått skriva av mig lite. Känns skönt faktiskt och tror jag behövde det. Eftersom jag aldrig berättar hur jag känner så råkar det bli väldigt mycket på en gång. Men det är nog bra att jag fått ut det mesta nu så jag kan börja må bättre igen. Saknar er därhemma! Hoppas allt är bra med er! <3

Kan man inte bara få vara så här liten igen?


Frukost

När detta blir serverat under frukosten blir man alltid glad. Finns ju inget godare än äpplemos till havregrynsgröten. Egg n' cheese macka och gröt, bra start på dagen! 








Torsdag

Blev tyvärr ännu en förlust igår med 1-0.  Känns jävligt surt. Betyder att vi nu är 2-2 än så länge, alltså 2 vinster och 2 förluster. De två förlusterna är dock mot 2 av de bästa lagen vi kommer möta. Men det som är frustrerande är att vi är så nära. Så nu gäller det väl att vinna i princip resten av vårs matcher för att hänga med i toppen. Spellediga i helgen sen får vi väl börja med att vinna våra 3 matcher nästa vecka. Alltså 3 (!!!) matcher på en vecka för att vår inställda match blev flyttad till den veckan. Kommer nog kännas i benen. Men ska bli kul!




GAMEDAY

Idag väntar match mot våra största rivaler och vi har lite att ge igen från förra årets ECC och NCAA tournament, då dom slog ut oss båda gångerna. Så idag är det bara vinst som gäller. 

Nu först ska jag ha fysiklektion i tre timmar sen så blir det lunch innan det är dags att åka iväg på match. Dags att börja tagga nu då!



Söndag

Idag har jag mest pluggat hela dagen förutom ett litet uppehåll för träning. Jag spelade inte så mycket igår så kände att jag ville röra på mig lite. Jag startade igår och så spelade jag lite mer än en halvtimme innan jag fick byta. Sen fick jag inte starta andra halvlek igen så blev att se resten av matchen från bänken, lite tråkigt men intalar mig att det var för att vi ledde med 4-0 redan och coach ville att alla andra skulle få spela. Så nu är jag i alla pigg i benen till på onsdag när vi möter Dowling, våra största rivaler. Can't wait!!

Lite bilder från matchen

Presentation av namn 

Nationalsången

"Together on three..."






Utgång

Igår kväll så blev det utgång. Nästan hela laget gick ut så det var roligt. Alla var på dansgolvet till en början och hade riktigt kul sen vet jag inte vart alla tog vägen, till slut hittade man ingen ur laget haha. Så gick till Campus pizza och sen tog jag, Kelsey och Danielle en taxi hem redan vid halv ett, ett. Jätteskönt att komma hem tidigt och vakna upp pigg.






Vinst

Igår hade vi vår tredje match för säsongen och det blev den största vinsten hittills. 5-0 vann vi med mot Nyack. 1 mål gjorde jag också så det var skönt!

Våran maskot - Harry från One Direction 


Min och Katelyns tröja, 110 %





Goal club

Vi håller på att samla in pengar till laget genom att få vänner/släktingar att donera pengar per varje mål vi gör den här säsongen. Och så klart är jag ute i sista sekund. Så jag undrar bara om ni som läser detta vill hjälpa till? Ja klart ni vill ;-) haha. Bara om det så är 25 cents så är det bra. Förra året gjorde vi nästan 50 mål vilket innebär att en donation på 50 cents per mål skulle bli 25 dollar, alltså cirka 175 svenska kronor. Så kommentera om ni vill stötta mitt bra lag! :-)

Här kan ni läsa mer om ni undrar hur det funkar..

2013 Goal Club

 

WHAT:  Join the 2013 Goal Club and show your support for LIU Post Women’s Soccer!


HOW:  Sponsor the C.W. Post Women’s Soccer team by simply making a pledge for each goal scored in the 2013season. You may sponsor the team from 25 cents a goal up to $10 a goal, or higher if you so desire. Once you become a Goal Club Member, you will receive weekly updates on the team and game results via Facebook from the LIU Post Women’s Soccer page. The Facebook page will also include the goal count on the season. At the end of the season (around mid-November) you will notice a Facebook posting statingthat your pledge amount due. Mail your pledge amount toLong Island University – LIU PostIt’s that easy!

 

Mailing Address:

 

Long Island University Post

720 Northern Blvd

Brookville, NY 11548

Attn:  Women’s Soccer

 

FACT: The LIU Post Women’s Soccer team scored 49 goals in the 2012 season.

 

WHY: By supporting the Goal Club, you will help our program continue to grow and fulfill some of our dreams. Your sponsorship money will go to benefit LIU Post Women’s Soccer in many ways. Goal Club money will allow us to purchase quality equipment for the team and enable us to do more traveling in the spring season.  With your help, these dreams can become a reality for our team.

 

Thank you for your support on behalf of the entire LIU Post Women’s Soccer Family! 





Matchen inställd

Är åskväder här idag så vi hann inte mer än sätta oss i bussen innan vi fick reda på att matchen var inställd. Ganska så tråkigt, vill spela! Istället så hade vi träning och var klara vid två så det betyder att vi är lediga hela eftermiddagen och kvällen nu. Vet inte om denna match kommer flyttas fram eller om vi helt enkelt inte kommer spela den alls, får se. Lite svårt att klämma in en till match i vårt fullproppade schema.

GAMEDAY

Dags för vår tredje match idag. Denna gång mot Caldwell som ligger i New Jersey, vilket är någon timme bort utan trafik. Men får hoppas att det inte tar mer än 2 timmar i alla fall för det kommer förmodligen vara trafik. Har inte  så mycket att skriva just nu. Går i skola, tränar, pluggar, äter och försöker sova 8 timmar per natt. Så händer inte så mycket i mitt liv just nu. Förresten, igår fick jag äta frozen yoghurt igen.. Gör mig alltid glad haha! 


Svett

Idag bjuder Long Island på 32 grader och världens luftfuktighet som gör att det känns mycket varmare än vad det är. Hade varit skönt om man skulle hängt på beachen hela dagen men inte lika skönt när man går i skolan, eftersom man är helt svettig när man kommer in i klassrummet. Luftfuktigheten är nog det som är värst, känns som att gå in i en vägg när man går ut. Man kan knappt andas och så känner man sig allmänt äckligt efter att varit ute. Kan lova att det kommer bli en jäkligt svettig träning idag.

Mitt kameraalbum ekar rätt tomt så här kommer en bild från helgen som är tagen på vårat lag och AIC (dom vi mötte i söndags)




Tisdag

Sorry för dålig uppdatering, men inte lika kul att blogga efter en förlust som det blev i söndags. Vi spelade mot ett väldigt bra lag, ett av de bästa i landet, men det är aldrig kul att förlora. Och mina ben var sjukt trötta. Om jag var snabb under fredagens match så kände jag mig 10 gånger så seg under söndagen match, sjukt tungt var det. Men dags att glömma det nu, ny vecka och ny match på Torsdag. När man förlorat är det väldigt skönt att det inte är en hel vecka innan det är dags för match igen.


Lördag

Idag hade vi lugn dag som började med träning klockan 10, sen åkte vi in till ett mall. Köpte lite underkläder på Victoria's Secret bara. Sen innan middag så hade vi någon sångtävling. Vi var indelade i fyra grupper och vi har haft sen preseason på oss att välja en sång och ändra texten och sjunga om personer i laget. Var jävligt roligt att lyssna på alla, önskar jag kunde lägga upp filmerna. Mitt lag sjöng Baby med Justin Bieber och vi var nog ett av de sämsta lagen, haha. Men inte så konstigt eftersom vi blev klara med sången typ en kvart innan vi skulle sjunga. Bra framförhållning liksom. Efter vi sjungit hade vi middag och nu ligger jag är i sängen. Klockan är bara tio och jag är sjukt trött. Dags att sova och tagga för match imorgon!

Lite bilder...
Texten på bilden vann, dom gjorde om One directions What makes you beautiful och det var riktigt bra! Och Morgan skulle föreställa Jasmine som är mörk, därav den bajsbruna färgen i ansiktet haha, så snyggt!


VINST

Finns inget som är så skönt som att vinna!! Älskar det! Ännu skönare att vinna när det är seriepremiär också. Matchen slutade 2-0 mot Southern Connecticut state. Innan matchen sa jag och Jeanine till varandra att vi skulle göra mål, och de gjorde vi också, haha sjukt skönt! Nu kommer man sova gott.

Här kommer som vanligt matchreferatet...

SPRINGFIELD, Mass. (Sept. 6, 2013) - A ninth-minute goal by senior midfielder Jeanine Ambrogi (Greenlawn, N.Y.) proved to be all the 24th-ranked LIU Post women's soccer team needed Friday, in a season-opening 2-0 win versus Southern Connecticut State at the AIC Classic in Springfield, Mass.

After her first attempt was blocked at the 8:14 mark, Ambrogi followed up 44 seconds later with the Pioneers' (1-0) first score of the 2013 season. She managed to beat her defender, and put a shot past SCSU (0-1) sophomore goalie Rachael Hafer (Laurel Springs, N.J.) for the 1-0 lead, which LIU Post took into the intermission.

Just over 15 minutes into the latter half, the green and gold got some much-needed insurance. Sophomore forward Susanne Vistnes (Randaberg, Norway) found fellow sophomore Hanna Westerling (Alvadalen, Sweden) for the Pioneers' second goal of the contest, shutting the door on the Owls.

Overall, Southern Connecticut held a favorable 16-7 clip in shots, half of which were taken by senior midfielder Suzanne Pires (Sao Paulo, Brazil). However, sophomore keeper Lauren Phillips (Littleton, Colo.) stood her ground between the pipes for LIU Post, making five saves, in a shutout effort.


Quotes

Lite motivational quotes så här dagen före seriepremiär! Alltså jag är så sjukt excited!!!! Ska bli så kul att se hur vi ligger till jämfört mot de här två bra lagen vi ska möta. Två av de viktigaste matcherna vi spelar i höst så det ska inte bli annat än vinst liksom.


Torsdag

Morgonträning 6.30 imorse. Lite smådrygt att ta sig upp men skönt när man var klar med träningen vid åtta. Sen stressa till lektion klockan åtta som visade sig vara inställd, sjukt skönt eftersom det betydde att jag kunde äta godaste frukosten på Winnick. Efter det hade jag matte och filosofi. Matten verkar helt okej och jag förstod det mesta, har fan saknat att räkna matte alltså. Nördvarning. Filosofin får vi se hur det går, lite flummig lärare har jag där som drog över första lektionen med fem minuter inte okej alltså.

Beställde böcker från Amazon när jag slutade, spendera cirka 2000 men nu har jag nog alla böcker jag behöver. Sjukt vad dyrt kurslitteratur är alltså. Men jävligt glad är jag att jag nästan går gratis i skola denna höst.


Första dagen

Första dagen avklarad. Som sagt endast en tre timmar lång fysik. Förstod det mesta så det var skönt men det var lite segt när man kolla på klockan efter en halvtimme och hade två och en halv timme till. Det är såna stunder man hade velat haft lektion med N3a, hade blivit lite roligare då liksom.


Skola

Imorgon börjar skolan igen, ser inte fram emot det alls. Hade hellre haft preseason livet hela hösten, fast med bättre mat dårå. Men jag hoppas mina klasser är chill när det kommer till läxor, för det är mest det jag inte orkar med. Börjar med en tre timmar lång fysiklektion imorgon. Låter inte så värst skönt men är det enda jag har på hela dagen så det är nog rätt lugnt ändå. Och det bästa är att jag slutar 12:20 varje dag det här året, klagar inte!


Rummet

Här kommer ett par bilder från mitt rum som jag hunnit ställa ordning lite.



Där hänger hjärtat bra som jag fick med dig Mamma :)


Sen sitter det några fina bilder uppe vid min säng också, men hade inte skadat med några till.. Och så en sverige flagga så klart ;) Lite Sverige-Norge rivialitet i detta rum, hehe..

Chipotle

När jag nyss gjorde ett helt inlägg om mat kan jag ju också säga att jag hade Chipotle idag. Så sjukt gott. Favoritstället här när det gäller snabbmat, alltså nyttig sådan alltså. Som vanligt tog jag tacos med stek, ost, sallad, gräddfil och guacamole. Fast inte så bra för plånboken att vi ätit ute så mycket den senaste tiden...


Just ja!

Glömde ju berätta att jag fick världens godaste middag hemma hos Morgan igår. Hennes pappa grillade någon stek och hennes mamma gjorde någon makaronsallad plus stekta champinjoner, majs och sparris. Så himla gott jämfört med maten på Winnick (vår dining hall) som jag åt för första gången idag. Sen testade jag någon sås till köttet som kommer från en restaurang inne i city som har jättegoda stekar (heter de så??) och eftersom jag tyckte om den sa Morgans pappa att han skulle ta oss till den restaurangen någon gång i höst, så gulligt! Älskar hur amerikaner och amerikanska familjer är så trevliga, öppna och givmilda. Speciellt när det gäller mat så tar man ofta ut varandra på middag eller bjuder på mat hemma, vid tex thanksgiving eller påsk. Har flera gånger blivit bjuden av Jackies pappa på middag och det uppskattas verkligen. Det är lite skillnad mot hemma faktiskt när det gäller sånt, tycker jag. Till exempel efter våra hemmamatcher så tar föräldrarna som bor i närheten med sig massa mat, dryck och bakelser och så har vi en liten tailgate som det heter efter matcherna. Rätt så mysigt faktiskt.


Shopping

Idag blev det lite efterlängtad och välbehövlig shopping. Hittade verkligen ingenting på Forever 21 som jag ville ha, men fyndade två Nike sport-bhar (mina andra börjar bli så urtvättade och utträngda så det behövdes) och ett par toppar på andra affärer. Så nu har jag ett par bra sport-bhar att träna i och linnen att gå ut i, perfekt!


Söndag

Igår hade vi våran sista träningsmatch. Det gick sådär för oss. Vi hade hur många chanser som helst och kunde lätt gjort minst 5 mål, men gjorde bara 1. Vilket det andra laget också gjorde och dom var inte alls bra. Resultatet var väl inte det viktigaste men coach var inte direkt nöjd med spelet heller så vi har lite att jobba på tills nästa helg.

Igår kväll så gick vi ut för första gången denna höst. Har väl typ en liten "nollningen" för de nya spelarna och denna gång fick de ha på sig våra snygga caprisbyxor haha. Inte en av de roligaste kvällarna så drog hem tidigt från baren, rätt skönt faktiskt.

Idag är vi lediga från fotbollen så nu är jag hemma hos Morgan för första gången. Hon bor typ en timme från skolan och har fetaste poolen på gården, synd att de inte är lite finare väder liksom, haha.. Har regnat idag så det är lite tråkigt.

Här kommer lite bilder från igår kväll


RSS 2.0