Mat

Fan vad jag saknar svensk mat alltså. Under preseason beställer vi typ färdiglagad mat. Helt okej i början men efter två veckor med pasta, kyckling och sallad så kan man ju knappt äta det längre. Potatis och köttbullar, falukorv och snabbmakaroner, spagetti och köttfärssås, köttgryta och ris, pannkakor eller en svensk frukost skulle vara hur gott som helst. Maten är nog något av det sämsta med USA, antingen äter man pizza och hamburgare eller om det är finns "normal" mat så smakar den ändå inte bra. Men som tur är finns ju Chipotle och köttbullar på Ikea om man skulle tröttna alldeles för mycket. Fast som tur är öppnar Winnick snart så då blir det nog lite bättre igen.


South Hampton

Idag har vi varit lediga från fotbollen. Istället har vårat lag tillsammans med killaget varit och tränat några ungar på en soccer camp i South Hampton som är någon timme bort. Var väl inte det roligaste men tror kidsen tyckte de var kul i alla fall. Efter det köpte vi lunch och sen åkte vi till beachen där. Inte det bästa vädret, ingen sol alls. Men det var kul ändå. En liten bildbomb kommer här...


Tisdag

Visst är det tisdag idag? Blev lite förvirrad när jag skulle skriva rubriken. Tror nog det är för vi egentligen skulle ha avklarat tre hårda pass än så länge denna vecka men vi har bara haft två lugna pass, så känns som man inte har gjort någonting direkt. Coach hade ett av sina vanliga speech igår och berätta att vi var "in trouble" för de flesta i laget är så "out of shape", vilket tyvärr är sant också. 21 av 24 spelare är på skadelistan och coach tror att det är mest för att vi inte tränat i sommar. Okej, jag är också en av spelarna på skadelistan men räknar inte in mig till en av de som tränat dåligt i sommar. Så istället för att ha tuffa träningar och förstöra oss spelare ännu mer så blev vi lediga från måndagens morgonträning och det två träningarna efter det har varit sjukt lugna. Hoppas verkligen på en hårdare träning i eftermiddag, vill spela och springa och vara så där skönt trött när träningen är slut.
Trodde verkligen inte jag skulle längta efter en hård träning under preseason men nu gör jag faktiskt det. Behöver springa av mig lite irritation känner jag. Ibland blir jag så irriterad på vissa amerikanares attityd. Dom hatar verkligen att springa och köra hårda träningar, är ju därför de inte tränat nå kondition i sommar antar jag. Om man absolut inte vill springa springa 2 mile och idioten när man måste på träning, hur stor är då chansen att man gjort det i sommar helt själv liksom? För här i laget är de största samtalsämnen om hur dåligt man kommer göra på testerna och hur glada man är över att coach inte tvingat upp de spelare med dåliga testresultat klockan 6.30 på morgonen för att köra extra konditionsträning. Men coach bryr sig inte om testerna egentligen och han vill inte straffa spelare som gjort dåligt. Han vill bara hjälpa dem att träna upp kondition eftersom han vill att laget ska vara i bra form för att kunna spela bra i matcherna och vinna championships. Men vissa spelare förstår väl inte de riktigt. Hade jag haft asdålig kondition hade ju jag velat träna upp den liksom..
I år vill jag fan vinna ett championship, allra allra helst vill jag bli national champions men ecc champions skulle inte vara helt fel de heller. Och vi har ett lag som kan klara det, om alla verkligen vill. Fatta känslan att spela en final och vinna och hela laget springer ut på planen och firar. Skulle vara den bästa dagen någonsin.
Ett långt inlägg blev de men nu har jag fått skriva av mig lite i alla fall, hoppas jag får springa av mig resten om några timmar. Ha det så bra!

Dave and Busters

Idag hade vi team bonding på Dave and Busters, vilket är en spelhall eller vad man säger där man ska vinna massa tickets som man kan köpa grejer för sen. Kan ju säga att det kanske inte gick så bra för mitt lag i alla fall, hehe..


Scrimmage

Åkte idag till Pennsylvania för våran första träningsmatch. Förlorade tyvärr med 1-0 men meningen med matchen var mer att få träna på sånt vi behöver bli bättre på. Körde straffar i slutet också mer på skoj. Jag var en av de fem som fick lägga en. Strafftuneringarna på hedvallen har nog gjort susen för satte min straff, haha. Nu väntar en till träningsvecka med dubbla pass innan det blir lite lugnare igen. 12 dagar kvar till seriepremiär!

Tror faktiskt det var första gången jag typ såg berg, en älv och en fet skog sen jag kom hit på vägen till matchen.


Red Mango

Har förutom 24 timmar träning denna vecka även hunnit äta red mango två gånger och coldstone en. Inte illa. Kanske inte så konstigt att jag går upp i vikt. Älskar red mango. Frozen yogurt kan man köpa där och det bästa med det är att jag inte får så ont i mage som jag får av glass. Dom måste öppna mer frozen yogurt ställen i Sverige tycker jag!

Så här kan en frozen yogurt med jordgubbar och m&m's se ut...


Trötta

Så känner vi oss


Pathmark

Jag älskar att åka till Pathmark men det slutar alltid med att jag köper massa snacks/mat jag inte behöver. Idag köpte jag en protein shake som var skitäcklig, synd nog. Sen köpte jag banana chips, rätt nyttigt godis ändå. Och så string cheese, små typ rullar av ost som man drar av små stränger av eller hur man nu ska förklara. Supergott tycker jag som älskar ost, men antar jag blivit lite amerikaniserad, haha. Men det är ju bättre än kakor och godis i alla fall! Jag har fortfarande inte rört mitt godis. Är inte ens sugen på det. Vad hände där liksom?


Coldstone

Idag skulle vi ha team bonding, vilket vi har för att få ihop laget. Men dagens team bonding blev att åka till coldstone, vilket är en "glassbutik" eller vad man nu säger. Man väljer smaker och tillbehör sen mixar dom ihop allt, supergott! Jag hade cake batter ice cream med oreos i. Så just nu mår min mage inte så jävla bra alltså, men det var gott i alla fall.


TORSDAG

Vädret skiftar fort här. Igår strålande sol och klar blå himmel, idag regn och åska på första träningen. Slutade med att vi fick springa av planen när vi höll på med sprintsen. Men det är skönt att man kan andas idag i alla fall. Igår var det världens luftfuktighet och fötterna seriöst kokade på konstgräs eftersom man var så dum att hälla i vatten i skorna.

Just nu är jag på treatment och sitter jag i en varm liten pool med foten innan jag ska få massage. Älskar att man får sån bra hjälp här med skador. Är min hälsena som gör lite ont och har gjort hela sommaren men känns helt okej nu faktiskt, väldigt stel bara.


30 grader

Coach flyttar träningen från 4 till 2 för att han vill att vi ska träna när det är som allra varmast ute. Han vill liksom att vi ska bli vana med värmen tills matcherna börjar. Känner att jag kommer svettas ihjäl. Det kommer alltså vara 30 grader när vi har träning, härligt va? Kommer bli riktigt skönt med ett isbad efter den träningen alltså.


WhatsApp

Ni som har iPhone, Android eller whatever får gärna ladda ner WhatsApp så kan man smsa över internet. Inte för jag är så bra på sånt ändå, men kan ju försöka hålla kontakten i alla fall :-)


GRATTIS

Och idag fyller ju min älskade lilla storasyster år. Här är det faktiskt 20e fortfarande så jag hinner säga grattis. Grattis på födelsedagen Jonna! Saknar dig men vi ses till jul vet du väl, kram på dig <3

Du får gärna visa det här för hon mamma :)


MAT

Köpte en lite byrå på Target i söndags som jag har all mat och godis i. Perfekt så där precis bredvid sängen. Eftersom vi får lunch och middag har jag bara frukost och typ snacks på rummet. Tänkte om någon undrade vad jag åt för något. Till frukost blir det bagel med cream cheese, yoghurt med granola müsli och juice. Sen har jag nötter, vindruvor, oreos och godis mellan och efter träningarna. Men än så länge har jag inte rört godiset eller kakorna faktiskt ;-) bra jobb va! Sen dricker man väl typ flera liter vatten och gatorades också.


DAY 2

En träning avklarad av dag 2 och yoyo-testet är gjort. Klarade till level 33, men Mark (vår coach) stoppade mig så jag fick ingen chans att försöka klara till level 37 som jag gjorde förra preseason. Men jag ligger väl väldigt bra till konditionsmässigt fast tycker inte jag får ut något av det på träningarna. Är helt död då, förhoppningsvis känns det bättre imorgon när vi inte har något konditionstest innan. Men det är väl bara att köra på antar jag!

Regnbåge igår efter träningen


PRESEASON

Nu är äntligen preseason igång. Känns som vi redan hållt på en vecka för mina ben är helt döda. Men hoppas på att icebaths, icebags och massage ska hjälpa. Började som vanligt med 2 miles, fick 13:20 cirka så klarade tiden med 25 sekunder. Väldigt skönt! Sen träning på det, vilket är sjukt drygt. Men det ska bli så skönt när yoyo-testet är klart imorgon för då är det värsta över. Totalt har vi 10 stycken 2 a days, alltså då vi tränar 2 pass om dagen. Så fram tills på söndag, då vi har träningsmatch, har vi 12(!!) träningar. Yes, känns verkligen som man är proffs på heltid.

Nu ska jag dricka vatten, sova och inte röra på mig förrän jag ska på treatment 2:30, före nästa träning.

Lite bilder..


Söndag

En dag kvar till preseason börjar på riktigt nu. Ser inte fram emot testerna men det ska bli kul att spela fotboll igen! Idag har vi haft physicals, typ vägt oss, mätt oss, och tagit blodtryck. Sen har vi sprungit med laget och åkt till mallet en snabbis. Har nog det mesta jag behöver till rummet nu i alla fall.

Ikväll är det team dinner och vi ska få våra kläder, längtar!

Grattis till Pappa på födelsedagen! Hoppas du haft en bra dag och helg. Älskar dig <3

https://cdn2.cdnme.se/3399314/6-3/pic_5211274de087c37c7a23bf2d.jpg" class="image">


Lördag

Gick inte och la oss förrän ett igår kväll efter att de två nya spelarna äntligen kommit. Felicia och Julia heter de, jättetrevliga är de och kommer nog passa in bra i laget. Så nu är vi fyra svenskar mot två norskar hehe, känns skönt ;-)

Jag kunde sova ända till nio så det var riktigt skönt. Tränade lite när jag vaknade men gick väldigt segt, sprang 2 x 1 mile och var helt död. Hoppas verkligen jag är piggare på måndag. Ont i benhinnorna hade jag också, men skönt att man kan använda is igen. Saknat det.


Hemma igen

Då var man "hemma" igen då! Känns faktiskt riktigt bra och skönt att vara tillbaka. Det var inte riktigt så varmt som jag trodde det skulle vara här. Är väl ungefär 25 grader skulle jag tro, men det räcker nog med tanke på all träning vi har. Har än så länge bara träffat Susie, Heidi, Jackie och Katelyn. Imorgon kommer resten av laget. Just nu sitter vi och väntar på två nya svenska spelare som ska komma, klockan är strax efter elva här (5 hemma alltså) och jag är så sjukt trött. Hoppas de kommer snart, känner ju att jag som enda svensk just nu borde vara vaken när de kommer. Men är så sjukt jet lagged så vill bara sova.

Sjukt osammanhängande inlägg men ändå.

Jackie skjutsade oss så vi fick äta Chiptole och sen åkte vi på Target och handlade lite nödvändiga grejer + mat och vatten. Så här full blev bilen...


Första klass

Chocken när jag kliver på flyget och upptäcker att jag sitter i första klass med feta säten och inga personer varken bredvid eller framför mig. Vet inte riktigt hur det hände men har nå svagt minne av att de andra platserna var slut när jag köpte min flygbiljett. Skönt var det i alla fall och jag sov precis hela resan vilket var ännu skönare.

Nu är jag på Island och väntar på mitt nästa flyg som går om en timme. Hoppas hoppas det är första klass också, plats 6A borde vara det.


BYE SWEDEN

Har precis ätit en riktigt god hotellfrukost, inte helt fel att få göra det så här sista dagen i Sverige. Om tre timmar går planet och om ytterligare 11 timmar är jag framme i New York. Då blir det nog fullt upp med att flytta in, handla mat, kanske träna och träffa dom som är där. Åå ska bli så kul att se alla igen!

Vi hörs när jag är framme! :-)


GOING BACK

Efter en av mina bästa somrar har jag nu sovit min sista natt i min egna säng. Ikväll åker jag till Arlanda för att sova på hotell och imorgon går flyget mot New York. Som vanligt känns det både jobbigt att lämna alla här hemma men ska bli sjuuuuukt kul att få träffa alla "over there" igen. Och känns ganska bra att åka dit och ha sommar ett tag till nu när det börjar bli höst här hemma.

Dags att packa de sista grejerna nu, kanske dra ut på ett träningspass och sen åka förbi och säga hej då till några.


12 DAGAR

Nu är det 12 dagar tills jag åker tillbaks till USA så det börjar bli dags att ta tag i bloggandet lite igen, vilket jag inte brytt mig så mycket om under tiden jag varit hemma. Den 16e Augusti klockan 8:00 lyfter planet från Arlanda och jag börjar väl få lite smått panik och inse att jag ska vara borta i 4 månader igen. Inte för att jag har något emot att åka dit, längtar faktsikt, men utan för att jag vill ta vara på de här dagarna som är kvar. Det känns faktiskt bra att åka tillbaka, och den här gången vet jag ju vad som väntar. Ska bli kul med en preseason nu när man faktiskt känner alla i laget, ja förutom de nya spelarna då. Förra året var ju allt så nytt och det var så mycket att ta in, så det känns som den här preseason kommer bli lite annorlunda. Hoppas på det bättre, men vet också att den kommer bli väldigt jobbig, fysiskt alltså. Men jag älskar preseason för det är faktiskt de få veckorna under ett år som man får känna sig som ett fotbollsproffs. 2 stycken 2 timmarspass om dagen och fotbollen är det enda man behöver tänka på, kan det bli bättre? Just ja, kanske ska berätta hur mina forsatta collegeplaner ser ut också. Som det ser ut nu, och förmodligen kommer bli, så blir det endast en termin till på Long Island University. Hösten är utan tvekan den roligaste terminen med all fotboll och chansen till att vinna NCAA. Till våren har jag ännu inga planer, hoppas på att kunna hitta ett jobb. Helst inte här i Älvdalen då utan gärna på något ställe där det finns ett bra fotbollslag. Och till hösten så börjar jag nog plugga på riktigt på universitet här i Sverige. Har känt att jag hade kunna börja redan nu i höst, mest för att om jag ska plugga i fem år så vill jag komma igång. Men ändå så ville jag spela en säsong till collegefotboll och få revansh från förra året. Och hur ofta får man den här chansen liksom? Man måste ju ta vara på den! Tyvärr så får jag förmodligen inga poäng för det jag läst på college, men det hade jag ju inte direkt räknat med innan heller. Och jag åkte dit för upplevelsen, fotbollen och erfarenheten och det är det jag kommer ta med mig hem också. Tänkte bara säga att i höst får ni nog läsa lite längre inlägg, kanske lite mer sällan än förut. Men har kommit fram till att det kanske är roligare för er, få läsa lite mer av mina tankar, men också roligare för mig att gå tillbaks till om några år och läsa. Nu när jag har en iphone också ska jag försöka visa ännu mer bilder för det är ju alltid roligt. Men då har jag kickat igång bloggandet inför den här terminen, hoppas ni vill följa med! Ha de bra! PS. Jag gillar inte det här med att sammanfatta en hel sommar, men det har hänt en del och jag har haft en av mina bästa somrar, stundtals i alla fall. Så om tiden finns så kanske jag försöker skriva ett inlägg om det också. Sommaren är ju utan tvekan bäst när man får komma hem från ett år i USA och sen vara hemma hela tre månader, nästan lite väl länge ju! Även om jag ibland hatat att vara i Älvdalen så uppskattar jag det ändå för de kommande somrarna kommer jag förmodligen inte få vara här förutom ett par veckor per år och då vet jag att jag kommer sakna det! DS.

RSS 2.0